mari-og-yngve-kolltveit
Mari og Yngve Kolltveit holder seminar sammen på Visjon. (Foto: Privat).

Visjonsseminar om kristent hverdagsliv

Brekker vi nakken som kristne, eller lever vi våre liv med hensikt? Det er temaet når ekteparet Mari og Yngve Kolltveit holder seminar sammen på Visjon.

- Mange av dagens familier lever i utgangpunktet hektiske liv med jobber, videreutdanning, hus som skal bygges eller vedlikeholdes, muskler som skal trenes, barn som skal kjøres rundt og heies på, foreldreutvalg som skal fylles og terrasser som skal utvides, sier Mari og Yngve Kolltveit. Familier som engasjerer seg i menighet holder på med alt dette, men i tillegg går de på gudstjenester i helgene og er ellers gjerne engasjert i ulike virkegreiner og tjenester. - Det er fantastisk å få være en del av slike fellesskap, men det er jo litt opplagt at summen kan bli ganske heftig. Og midt i dette skal vi ha tid til å pleie parforhold, familieliv og tid med Jesus. Det er ikke for pyser, sier ekteparet, som selv har kjent på at det er krevende å skulle strekke til på alle plan.

Må justere kursen

- Vår styrke, men også vår store svakhet, er at vi kan strekke strikken langt. Så, ja, av og til kan livet kjennes litt halsbrekkende, men det gode er at vi kan ta nye valg og hjelpe hverandre til å legge bort noe. Ofte handler det også litt om de små valgene; Hvor perfekt må det strengt tatt være før cellegruppa kommer inn dørene? Og; vi trenger jo ikke akkurat å servere tapas? Ekteparet forteller at seminaret de skal holde på Visjon er ment for alle som kan kjenne at dette er utfordrende. De fleste par og familier har ifølge Kolltveit perioder med god balanse mellom hvile, familieliv, tjeneste og arbeid og andre perioder hvor det kjennes skikkelig uoverkommelig. - Det handler vel mest om at vi stadig må justere kursen, her som på andre områder i livet. Følger vi ikke med på hvor vi er på vei, kan vi plutselig se oss rundt og lure på hvordan vi havnet her.

Måler oss selv og hverandre

- Opplever dere at vi som kristne måler oss selv og hverandre etter innsats og prestasjoner? - Ja, er ikke det ganske typisk menneskelig? Men vi trenger ikke å gjøre det! Det er ganske frigjørende når vi lar det ligge. Gir man mye inn i menighetslivet, kan man bli skuffet over andre som tilsynelatende bruker mindre tid. Gir man lite inn, kan man få dårlig samvittighet og føle at man svikter felleskapet. Da er det godt å vite at vi kan «spille foran et ettmannspublikum»; Gud. Da blir vi også mindre opptatt av hva alle andre gjør og tenker, sier ekteparet.

Seminaret med Mari og Yngve Kolltveit holdes i stuene i hovedbygget torsdag 20. juli kl.1500.