adventslys.

Vi tenner fire lys i advent

Les Synodeformann Jarle Skulleruds julehilsen:
"Det er adventstid. Tid til forberedelse. Vi forbereder oss til at Jesus kommer. I julen skal vi feire at Gud ble menneske. At Han kom til verden, til hele verden! Han vil at alle mennesker skal få nytt liv gjennom et levende møte med Ham. Kanskje er det du som skal bringe Jesus inn i deres liv?"

Det er adventstid. Tid til forberedelse. Vi forbereder oss til at Jesus kommer.

I julen skal vi feire at Gud ble menneske. At Han kom til verden, til hele verden! Han vil at alle mennesker skal få nytt liv gjennom et levende møte med Ham.

Vi tenner et lys for gamle og ensomme

Siden min mor ble pensjonist, har hun besøkt gamle mennesker. Regelmessig. Hun har fått nye navn av de hun har besøkt, og dermed er det blitt stadig flere. Hun har lyttet, snakket, lest. Ofte snakket om Jesus. Noen har begynt å lese i Bibelen. Noen har tatt imot Jesus for første gang, og noen har funnet tilbake til troen. Det er blitt noen begravelser gjennom disse årene, men ofte har det vært etter at den gamle har funnet hjem til Jesus først. Det er mange gamle som venter. Venter på at noen skal komme. Kanskje er det deg de venter på? Og kanskje er det du som skal bringe Jesus inn i deres liv?

Vi tenner et lys for flyktninger og asylsøkere

Denne høsten skammer jeg meg. Jeg skammer meg over å bo i Norge. Over å være norsk. Mest av alt fordi jeg gjør så lite selv, men også på grunn av politikeres mange uttalelser.

I fjor krysset tusenvis av flyktninger grensen til Norge. De ventet at noen skulle komme og ønske dem velkommen! Noen venter fortsatt. De som ikke ble sendt hjem. Forrige uke så jeg intervju med en syrisk familie som var lykkelige for at de hadde fått lov til å reise fra Hellas til Norge. Hvor lenge må de vente før noen inviterer dem inn i sine liv? Det er mange innvandrere som venter. Venter på at noen skal komme. Kanskje er det deg de venter på? Og kanskje er det du som skal bringe Jesus inn i deres liv?

Vi tenner et lys for våre naboer, venner og kollegaer

De er der hele tiden. Du ser dem jevnlig. På butikken. Når du er ute med søpla. På jobben. Men hvor mye vet du om dem? Og hva vet de om deg? Vet du hvilke planer de har for adventstiden i år? Vet du om noen av dem gruer seg til jul? Om de har noen å feire med?

Kanskje er dette tiden for å lære noen flere å kjenne ved navn? Kanskje er dette tiden for å gjøre noe godt for noen av dem du kjenner ved navn? Hva om det er nettopp i år noen vil åpne seg for deg, fordi de vet at du er til å stole på? Er du klar? Eller kanskje det er denne førjulstiden du skal få dele evangeliet med noen av dem for første gang?

Naboer, venner og kollegaer  venter også. Kanskje er det deg de venter på? Og kanskje er det du som skal bringe Jesus inn i deres liv?

Vi tenner et lys for alle dem som aldri har hørt om Jesus

T-rkere, syriske flyktninger, japanere, fulanier, muslimer. Dette er noen av de grupper vi får lov til å dele evangeliet med gjennom vårt misjonsarbeid. Mennesker Jesus kom til verden for. Jesus kom til hele verden, og Han vil at evangeliet skal forkynnes for alle folkeslag. Så skal Han komme igjen. Advent!

Vi kan ikke slå oss til ro med det vi gjør. Vi vil nå mange flere. La oss derfor ta det ett steg videre denne adventstiden. La oss bli enige om å øke den faste givertjeneste til misjon og å gi en ekstra julegave til misjonsarbeidet, slik at flere kan få møte Jesus.

Det er mange i verden som venter. Venter på at noen skal komme. De vet ikke hvem de venter på. Kanskje er det du som skal bringe Jesus inn i deres liv?

Jarle Skullerud,
Synodeformann