leif-inge-takkes-av-jarle
Pastor Leif Inge Jensen takkes av synodeformann Jarle Skullerud for lang og tro tjeneste i Frikirken. (Foto: Birger Løvdal).

Takkefest og jubileum i Songe Frikirke

Lørdag 18. mai ble pastor Leif Inge Jensen takket av i Songe Frikirke, samtidig feiret menigheten sitt 75-års jubileum.

Eldste Svein Løvdal ønsket velkommen til en feststemt og fullsatt forsamling i Songe Frikirke. Festen var en takk til Leif Inge og Synnøve Jensen. Etter 22 år blir Leif Inge pensjonist nå i juni. I tillegg var det på dagen 75 år siden menigheten ble startet, og 25 år siden den nye kirka ble tatt i bruk. Svein Løvdal ledet på en ledig og god måte, og forsamlingen fikk oppleve et rikholdig program som varte i godt over fire timer.

Sang og takketaler 

I første avdeling var det frisk sang av barnekoret «Gnisten», mannsgruppa «Salig Blanding» og Menighetsmusikken. Gjennom et innslag med å illustrere 75 års tidslinje og hendelser langs denne, fikk forsamlingen en liten historietime med et glimt i øyet. En film fra innvielsen av kirka for 25 år siden ble også satt pris på. Vår synodeformann Jarle Skullerud holdt kveldens tale og takket Leif Inge for hans innsats i Frikirken, som tilsynsmann i mange år, komitearbeid i Synoden og pastor flere steder i landet gjennom 36 år. Han overrakte en takk og gave fra synodestyret.

Ingen fest uten festmat

Gryterett, kaffe og bløtkake gikk ned på høykant. Etter en god time var forsamlingen tilbake i festsalen for 2.avdeling. Her var det nydelig sang av jentegruppa «Sarepta». Arnfinn Evensen, som har overtatt som hovedpastor, hadde en hilsen og takk til Leif Inge. Deretter fulgte det med gode ord, takk og gaver fra nabomenigheter og venner. Ordføreren i Tvedestrand, Jan Dukene, takket Leif Inge for hans mange år i trofast tjeneste, og fremhevet hva menigheten med sitt mangfoldige arbeid har betydd for Songe-bygda. Et humoristisk innslag som skulle illustrere et eldsteråd anno 2019, fikk fram den store latteren. Spesielt Leif Inge i Arne Christian Wiigs tolkning var en fulltreffer, som Leif Inge satte stor pris på. Han og Synnøve hadde for øvrig hele sin familie til stede denne kvelden, i alt 21 med smått og stort.

Har betydd mye for mange 

Formann i eldsterådet, Birger Løvdal, takket til slutt Leif Inge og Synnøve for de 22 årene de har vært pastorpar i Songe. Gjennom alle disse årene har Leif Inge i tale, sang og musikk formidlet evangeliet til barn, unge og voksne i menighet og nærmiljø. Han har trofast holdt fram Guds ord som rettesnor for lære og liv, og han har fått bety mye for menighet og enkeltmennesker. Leif Inge og Synnøve vil så langt de ser det, nyte pensjonisttilværelsen i egen bolig her på Songe. Begge ble derfor ønsket hjertelig velkommen videre i menighetens fellesskap og arbeid. Fra menigheten fikk Leif Inge og Synnøve overrakt et maleri laget spesielt for anledningen av vår lokale kunstner Hjørdis Langmyr. Dette vil minne Leif Inge om den flotte naturen i Songe-skogene der han ofte har funnet ro og inspirasjon. Kunstneren ønsket også å vise sin takk til Leif Inge med å gi et ekstra bilde med motiv fra Helgelandskysten, som en kontrast til det blide Sørlandet. Det ble en verdig avskjedsfest for Leif Inge og Synnøve, en kveld vi vil huske lenge med glede og takk!