16baksida-netteversjon
At Frikirken satser på å rekruttere og utruste unge, danner et godt grunnlag for å nå ut til de yngre generasjonene, sier Martin Nøstrud. (Foto: Privat).

Nyansatt i FriBU

Martin Nøstrud (35) er ny som vikarierende administrasjonsleder i FriBU, ved siden av jobben som administrasjonsleder i Sula Frikirke.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Jeg har mange ganger tenkt på at det kan være spennende å jobbe i en kristen organisasjon. Så dette gleder jeg meg over. Dagene i FriBU har så langt vært veldig spennende og varierte. Det er veldig gøy å få ta del i en meget kompetent stab og oppleve at vi jobber sammen om målene.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Jeremia 29,11. Dette bibelverset står gravert inn i gifteringene til meg og min kone. Det er et vers som følger meg hele tiden og som jeg kan hente frem når jeg føler at livet er tøft. Gud vil oss alltid det beste selv om det mange ganger ikke ser slik ut. Han vil gi oss fremtid og håp!

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Selv om vi jobber med forskjellige oppgaver eller er i forskjellige tjenester så er vi sammen om det store oppdraget, nemlig å gi mennesker det aller beste, Jesus! Det er så spennende at Frikirken blant annet satser på å rekruttere og utruste unge. Det danner et godt grunnlag for at oppdraget skal nå videre ut også til de yngre generasjonene.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- I høst har jeg startet i to nye jobber. I tillegg til jobben i FriBU, jobber jeg en dag i uken i Sula Frikirke. Her er det så mye spennende som skjer for tiden. Det er en stor velsignelse å få være en del av staben der og arbeidet i menigheten. For tiden jobber vi med «prosjekt søndag», som FriBU har utarbeidet. Kjempespennende!

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Da må vi nok tilbake til oppveksten og min første tid som kristen. Det er vanskelig for meg å trekke ut noen spesielle, for det er mange som har vært med på veien dit jeg er i dag. Men jeg tenker spesielt på ungdomspastorene og hvordan de var med å gjøre det enkelt for meg å ta valget på å følge Jesus. Det har også vært mange gode forbilder for meg på Ansgarskolen i Kristiansand.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg er en sosial type, trives godt sammen med vennene våre. Det er fint å ta en god prat over en god kopp kaffe. Ellers er jeg glad i en god film, helst noe actionfylt. Om vær og føre tillater det så går jeg gjerne en fjelltur i nærområdet. Vil vel påstå at Sunnmøre byr på et av verdens fineste turområder.