116baksida-nett
Det får meg til å tenke at jeg har verdens viktigste jobb når jeg ser ungdom ta nye steg i troen på Jesus, sier Frederik Notevik. (Foto: Geir Arne Johansen).

Ny ungdomsarbeider i Østsida

Frederik Notevik (25) er ny ungdomsarbeider i Østsida Frikirke, og føler seg heldig som får lov til å være Guds utstrakte hender inn i ungdommers liv.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Det at jeg kan bruke mine talenter og gaver til så mye forskjellig gjør at jeg virkelig trives i menigheten. Å få lov til både å tale, spille musikk, snakke med folk, leke med ungdom og mye annet gøy er klart noe jeg gleder meg over. Men det som kanskje gleder meg mest er å se ungdom ta nye steg i troen på Jesus. Deres entusiasme og glede er så ekte og usminket. Det er virkelig trosstyrkende og meningsfullt når en ser ungdom som har blitt møtt av Jesus. Det får meg til å tenke at jeg har verdens viktigste jobb, at det jeg driver med er meningsfullt og at jeg er heldig som får lov til å være Guds utstrakte hender inn i ungdommers liv.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Misjonsbefalingen - Matt 28,16-20. Jeg har tatovert et bilde av den brennende tornebusken. Hvordan har det en sammenheng med misjonsbefalingen, spør du kanskje. Jo, det er der Moses blir kalt. Og for meg representerer den brennende tornebusken selve kallet. Og hva er vi kalt til? Å gjøre alle folkeslag til Jesu disipler. Med andre ord; at folk skal komme til tro på Jesus, og lære han å kjenne! Det er misjonsbefalingen! Og for meg er det selve kjernen i hva jeg driver med.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Som jeg har nevnt tidligere så er misjonsbefalingen utrolig viktig for meg. Det at vi står sammen om oppdraget er vanvittig bra! Fellesskap og samarbeid er noen av de mest verdifulle verdiene vi kan jobbe for. Vi er sterkere sammen! Jeg håper vi kan jobbe for at ikke hver pastor, ungdomsarbeider og andre som tjener i menighetene våre trenger å finne opp kruttet selv! Vi må finne muligheter hvor samarbeid kan gagne alle. Derfor er det helt fantastisk å vite at en står sammen om oppdraget og at Frikirken legger til rette for og ønsker samarbeid mellom menighetene!

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Vi har akkurat kjøpt oss ny leilighet! Så nå prøver vi å få orden i flyttelasset og samtidig skape et hjem i den nye boligen vår. Det er veldig spennende! Jeg har også begynt på «M4Ready», et menighetsplantingskurs. Det er også utrolig spennende. Jeg går nok med en menighetsplanter i meg.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Her er det så mange som har vært med og formet meg, og det er vanskelig å skulle trekke fram én. Alt fra mamma til ungdomsledere, lovsangsledere, venner, lærere på Ansgar osv. Alle har sett meg, og vært med og formet meg.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg liker å spille bass, gå tur i fjellet og bruke tid med venner, familie og kona mi!