116baksida-alternativt
Pål Møll Abrahamsen er glad for å møte så mange mennesker i jobben sin. Her sammen med kona Karin og døtrene Henrikke (8) og Josefine (1). (Foto: Privat).

Ny i Vågsbygd Frikirke

Som ungdoms- og familiearbeider møter Pål Møll Abrahamsen (40) mange barn og unge. Frimodigheten og tilliten de har til Gud bør være til inspirasjon for oss alle, mener han.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Det er fantastisk å ha en jobb hvor veldig mye av arbeidstiden handler om å møte mennesker. På ungdomsgruppa, på gudstjenesten eller over en kaffekopp på kontoret.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Efeserne 2,10: «For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» For meg så betyr dette at det å være menneske, og det å være menighet, handler om andre mennesker. Det at vi alle er skapt av han og at han har en plan for oss alle. Og at hvis jeg kan hjelpe barn og ungdom til å finne deres «Gudsplan», så er det helt fantastisk.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Det sier noe om en organisasjon som ønsker å «backe» hverandre i alle ledd. Vi er mange som jobber for det samme. Selv om det av og til kan føles som man står litt alene, så vet man at man har mange med seg.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Jeg har alltid vært veldig opptatt av populærkultur, spesielt ungdomskulturen. Bøker, dataspill, filmer og musikk. Kanskje spesielt den litt spirituelle Fantasy-kulturen som har blitt stor de siste 10-15 årene, og hvordan denne påvirker ungdoms forhold til religion. Nå som jeg har blitt småbarnsfar igjen har jeg dessverre ikke like mye tid som jeg skulle ønske til å fordype meg i dette.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen? 

- Det er mange som har betyd mye for meg opp igjennom, både ungdomsledere og frivillige i de sammenhengene jeg har vært. Jeg henter mye inspirasjon fra barna og ungdommene jeg møter på jobb. Den frimodigheten de har, og den tillitten de har til Gud, bør være til inspirasjon for alle.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Det aller beste er når hele familien har tid sammen, og vi kan spille spill, se på film og bare kose oss. Jeg er også glad i amerikansk fotball og prøver å få med meg en kamp hver søndag kveld (Go Texans!) På kveldstid, når hele huset er i seng, finner du meg ofte foran PC-en fordypet i et eller annet dataspill.