16baksida-nett.
Rannveig Hammer lengter etter at kirken blir en bevegelse av mennesker som bringer liv og håp til andre. (Foto: Geir Arne Johansen).

Ny barne- og familieleder i Sula Frikirke

Barne- og familieleder i Sula Frikirke Rannveig Hammer (38), kjenner seg utfordret av Guds hjerte som banker for menneskene på Sula og ønsker å "brette" kirkeveggene ned.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- I høst startet vi opp foreldrestyrte smågrupper for de i 5-8. Klasse. Når foreldre forteller om hvordan de får dele tro med tweensgjengen i disse gruppene blir jeg så glad. I tillegg har disse smågruppene vært positivt for relasjonene barna i mellom, og dette tar de med seg i kirka på søndager. Tweensalderen er en sårbar og viktig fase hvor vi som menighet og foreldre må være tett på. Derfor blir jeg skikkelig glad når vi har funnet noe som kan hjelpe tweens inn i en relasjon med Jesus som står på egne bein.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Jesaja 6:8. Jesaja sin respons når Gud spør hvem han kan sende og hvem som vil gå, treffer meg midt i hjertet. ”Jeg! Send meg, Gud!” Jeg har fått smake og erfare Guds godhet i eget liv, det gjør at jeg ønsker å ha et hjerte som er villig og sier “Ja!” når Gud spør.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Vi har fått det beste oppdraget! Tenk å skulle få gi videre det håpet og livet som Jesus er. Kirke for meg er akkurat det Frikirkens motto sier: Vi er en gjeng som står skulder ved skulder for å fullføre et livsviktig oppdrag. Sammen om oppdraget. Det blir ikke bedre enn det!

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Jeg blir veldig utfordret av Guds hjerte som banker hardt for menneskene som bor på Sula. Jesus kom for å lete etter og berge de som hadde gått seg bort. Hvordan ser det ut i mitt liv? Jeg lengter etter at veggene i Sula Frikirke brettes ned og at vi som kirke blir en bevegelse av mennesker som sendes ut hver eneste uke for å bringe liv og håp til de vi møter.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Alan Scott, tidligere pastor I Causeway Coast Vineyard har vært til stor inspirasjon for meg. Han ga nylig ut boka “Scattered Servants”, ei bok jeg skullle ønske alle i Frikirken ville lese.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Alene med ei skikkelig god bok, - da er livet godt å leve!