16baksida-breddebilde
Gud er kilden, og tid med Han må komme først, sier barne- og familiearbeider Helene Timmer (29). (Foto: Privat).

Ny barne- og familiearbeider i Hamar

Helene Timmer er ny barne- og familiearbeider i Hamar Frikirke, og synes det er et privilegium å få investere tid med barna.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Jeg gleder meg virkelig over å få investere i barna! Som søndagsskolelærer har man mulighet til å få en plass i mange barns liv, og det er et stort privilegium.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Salme 16:11: «Du lærer meg livets vei, hos deg er glede i overflod, fryd uten ende ved din høyre hånd». Dette bibelverset har hengt på veggen i hjemmet vårt siden nyttår. Det er et vers som indirekte sier noe om å søke Gud. Vi er travle, og dagene våre er fulle. Ofte tar jeg meg selv i å prøve å finne plass til Jesus i kalenderen. Det er jo helt opp ned. Gud er kilden, og tid med Han må komme først! Det har vært til oppmuntring, og en viktig påminnelse for meg i år.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- For å stå sammen om noe kreves enhet, fellesskap og overgivelse. Det er bibelske verdier som er viktige. Mottoet er også inkluderende, og gir den enkelte verdi.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Barn og familie opptar de fleste timene av døgnet. Vi har tre jenter under tre år, og alle tre er hjemme. Vi koser oss med travle småbarnsdager. Jeg er generelt engasjert i ekteskap- og familiearbeid. Etter at jeg ble mamma har foreldrerollen også blitt en del av det engasjementet. Jeg elsker å være mamma! De siste årene har jeg følt meg rikere enn noen gang, til tross for rekordtrang økonomi.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Gjennom livet har jeg hatt mennesker rundt meg som lever for Jesus. Både foreldrene mine og søsknene mine har utfordret og inspirert meg, og gjør det fortsatt. Mannen min, Steven, er et forbilde på det å være nysgjerrig på Guds karakter. Han inspirerer meg til å lære om Gud ufiltrert! Det er jeg så takknemlig for. I mine daglige relasjoner har jeg ofte samtaler hvor jeg blir utfordret og oppmuntra. Det er vel egentlig ikke noe som er bedre enn akkurat det ... Å få ha hverdagshelter rundt seg, som elsker Jesus.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Fritid, hva er det …? Jeg liker gode samtaler, kaffe, og en god bok.