9hovedbildejenter-rocket
Misjonsleder Terje Bjørkås møtte Ida-Linn Jacobsen og Hanne Eikeland like etter at de hadde rokket inn over ti tusen kroner til misjon. (Foto: Anne-Kristine B. Wiecek).

Kreativ misjonslørdag

Ida og Hanne rokket i to og en halv time og samlet inn 10 600 kroner til misjon! De og resten av visjonsfolket samlet inn 332 000 kroner til Visjon i år. Østsida Frikirke stilte med tolv familier som organiserte aktivitetene.

Ida-Linn Jacobsen og Hanne Eikeland (begge 12 år) fikk sponsorer til å betale for hvert minutt de klarte å stå med en rokkering uten å stoppe. Til sammen fikk de 68 kroner per minutt. Dette skulle gå til misjonsprosjektet på Visjon. Jentene satt i gang rokkingen, og klarte utrolige to timer og tretti minutter. Norgesrekorden fra 1972 er cirka to timer. Sluttsummen inkludert en enkelt gave ble 10 600 kroner. Terje Bjørkås møtte jentene, som også i fjor rokket for misjon, og han var rørt og takknemlig. – Vi har øvd mye siden i fjor og er fornøyd, sier Ida og Hanne. Tre kollekter, salg i misjonstelt og misjonslørdagen har gitt 332 000 til Frikirkens misjonsarbeid. - Etter jubileumsmarkeringen under fjorårets Visjonsuke, der alle utsendingene pluss frivillige var med og bidro til at vi fikk en storslått jubileumsmarkering og ikke minst ett formidabelt økonomisk resultat, tenkte vi nok at vi under årets Visjon måtte legge ambisjonene noe lavere. Særlig er det å arrangere misjonslørdagen ressurskrevende, og i år visste vi at bare tre av utsendingene ville komme hjem for å delta på Visjon, sier Bjørkås. 

Full av beundring

- Under en samtale med Rune Tobiassen tidlig i vinter antydet jeg at vi var usikker på om vi ville makte å lage misjonslørdag på årets Visjon. Hans reaksjon var umiddelbar – ”misjonslørdagen på Visjon er kjempeviktig – vår menighet tar ansvaret”, forteller Terje Bjørkås. - I ettertid er jeg full av beundring over hva Østsida menighet mobiliserte av kreativitet, innsats og arbeidsglede. De var med og ga oss en fantastisk lørdag i tunet på Fredtun, om enn med noe annerledes profil enn vi har hatt tidligere, men mitt inntrykk er at alle storkoste seg. At en menighet stilte opp og tok ansvar for misjonslørdagen var av uvurderlig betydning for oss – det gav oss i misjonsavdelingen mulighet til å holde de andre misjonsaktivitetene på tilnærmet samme nivå som tidligere år. Gode tilbakemeldinger fra deltakerne på misjonsfrokostene og ikke minst fra de nærmere tjue av våre nye landsmenn som deltok på sjelesorgseminaret, gjør at vi ser tilbake på årets Visjon med stor glede og takknemlighet, sier Bjørkås til Budbæreren.