1visjon
Visjonsuka i Stavern er blitt sommerens høydepunkt for mange, her fra en tidligere misjonslørdag. (Foto: Anne-Kristine B. Wiecek).

Klart for Visjon 2018

Programmet er på plass, og det er bare å begynne å glede seg til årets Visjonsfestival i Stavern 18.-22. juli. Påmeldingen starter 9. april.

- Jeg har store forventninger til årets Visjon og gleder meg skikkelig, sier leder av programkomiteen Erhard Hermansen. Årets tema er «Det skinner gjennom … Når det perfekte slår sprekker, kan det vakreste skje». - Vi skal ha fokus på troshistorier, den gang, og nå. Og vi har fått med oss fantastisk spennende talere: Gina og Øystein Gjerme, Kjetil Gilberg, Britt Solveig Spilde, Anne Mari Schiager Topland, Martha fra Midtøsten, Thore Søvik, og Rune Tobiassen, forteller Hermansen. På konsertlista står Garness, Avocale, og Harald Eikeland m/band.

Utvidet tilbud

Visjonskomiteen jobber hele tiden for å forbedre Visjon, og for at Visjon skal være en samling for alle. - Derfor utvidet vi tilbudet i fjor, og vi gjør det samme i år, med bønnevandring, flere aktiviteter for barn og familier i Tunet, bibeltimer som går parallelt med HITS og mye mer, sier Hermansen. Halvard Myhren som i fjor gikk av med pensjon etter 22 år som pastor i Arendal Frikirke, blir med to kvelder for å holde bibeltimer. - Han er en mann med mye bibelkunnskap og god formidlingsevne, og han har skrevet andaktsboken «Følg meg!», som gir daglige glimt fra Bibelens persongalleri. Else Birgit Strand skal holde seminar, der temaet er at «Vi prøver å forstå Gud og lager oss bilder av hvem han er. Det finnes like mange bilder som mennesker. Hvordan blir gudsbildene til? Hvordan former de vår troshistorie, og omvendt? Og hva skjer når gudsbilder går i stykker? Finnes det en vei videre?». Erhard Hermansen er glad for at guttene hans år etter år mener at Visjon er et «must», og for at de har fantastisk gode tilbud på festivalen. - Jeg ser også frem til gode og viktige møter, med spennende og dyktige talere, sier han.

For de unge

I fjor ble FRIK Festivalen lansert, som Frikirkens egne ungdomsfestival under Visjon. - Dette er en spekka festival med masse bra program for ungdom fra 13 år og oppover, sier festivalleder for FRIK Hanne Marie Skaar. - Vi har lavvocamp ved Nesjarheim. Påmelding til denne skjer i Checkin og der kan du også fylle inn navn på hvem du ønsker å dele lavvo med. Dersom det heller er ønskelig å ta med eget telt, må dette avklares med meg i forkant. Ta i så fall kontakt på [email protected], oppfordrer Skaar. - Vi tror at lavvocampen vil bidra til et inkluderende miljø hvor vi er sammen med både gamle og nye venner, sier hun. På Campspot, som er FRIK Festivalens egen kafé, finner du ifølge Skaar alt du kunne ønske deg på en varm sommerdag. - I tillegg er Campspot stedet for underholdning, seminar og fellesskap. FRIK har egne morgenmøter, og kveldsmøtene er i regi av FRIK Festivalen. Med fantastiske talere, lovsangsband og dyktige møteledere skal vi tilrettelegge for at ungdommer blir utrustet og inspirert til hverdagen med Jesus, sier Skaar. Hun gleder seg til å presentere spennende og relevante seminarer for ungdom og en råbra konsert med 7 Days in Alaska. - Deltagere i ungdomsskolealder kan i år velge mellom å være hjelpeleder på aktivitetene på UngVisjon eller delta på eget opplegg på FRIK Festivalen. Begge deler anbefales på det varmeste, så velg det du ønsker. Stavern folkehøyskole holder aktiviteter for VGS-alder. Disse er Stand Up Padle, Kajakk, Volleyball og Selvforsvar/kampsport. Påmelding til disse aktivaene ligger også i Checkin, opplyser Skaar. - Du vil ikke gå glipp av FRIK Festivalen, for dette blir sommerens høydepunkt! Her er du velkommen både med og uten din ungdomsgjeng. Vi gleder oss til å se deg!