10-40-vinduet
Frikirken er med på å nå de unådde folkeslagene med evangeliet. I 2018 har Frikirken ni egne utsendinger; fem av dem i Japan og fire på flere steder i Midtøsten. Alle er i det såkalte 10-40-vinduet (se illustrasjonskart).

Bønn for verdens muslimer

I dag starter en 30 dagers internasjonal bønneaksjon for verdens muslimer. Et tverrkirkelig nettverk har utarbeidet en bønneguide for aksjonen.

Muslimenes fastemåned ramadan varer offisielt fra 16. mai-14. juni, men siden den arabiske kalenderen regner dagens start fra kvelden før, starter ramadan i praksis kvelden 15. mai. Bønneaksjonen er lagt opp til å gå parallelt med ramadan, fordi det er en tid der mange muslimer er mer åndelig våkne og åpne.

I forbindelse med aksjonen har et tverrkirkelig nettverk også i år utarbeidet en bønneguide for aksjonen, hvor man kan hente info for hver dag. Det er også mulig å legge seg til bønnegruppa på Facebook, og man vil da få de daglige bønneemnene opp i nyhetsfeeden. Les mer om bønneaksjonen og last ned bønneguiden.

Bakgrunnen for aksjonen går helt tilbake til 1992, da en gruppe misjonsledere var samlet til bønnemøte i Midtøsten. Der ble de overbevist om behovet for fokusert bønn for verdens muslimer, og for proaktivt å demonstrere Guds kjærlighet til mennesker med muslimsk tro. Bønneaksjonen med tilhørende bønneguide, ble da en av responsene.