norvisjon-1
Pastor i Steinkjer Frikirke, John Arne Gladsø, var en av talerne på Norvisjon. (Foto: Rita Aglen).

150 på Norvisjon

"Alle for EN – en for ALLE" var temaet for Norvisjon, som samlet om lag 150 deltakere på Nord-Norge folkehøgskole i Evenskjer siste uka i juli. Fellesskapet er viktig på Norvisjon, og det kom tydelig fram på årets stevne, skriver Rita Aglen i Budbæreren.

"DUK summer" ble arrangert for ungdommene i nordre på samme sted, til samme tid. Sortland menighet var arrangør og på onsdag ble vi møtt av blant andre en smilende stevneleder, Guro Karlsen, som ønsket oss varmt velkommen. Fellesskapet er viktig på Norvisjon, og det kom tydelig fram på årets stevne. Morgensamlingene der både små og store kunne komme og være med i sang og bønnevandring satte en god ramme for resten av dagen. Mens de voksne hadde bibeltimer med Jan Rettedal, fikk barna være med på grupper og DUK hadde sine ting på timeplanen. På kveldsmøtene var vi alle samlet i det flotte kapellet på skoleområdet, der vi fikk sterke taler av John Arne Gladsø, Bjørn Roger Stien og Jan Rettedal. Lørdagskveld betyr gospelnight med DUK, og der fikk vi en flott andakt av vår japanmisjonær Marianne Jacobsen.

Bønneteam og misjonsfestival

DUK har vært produktive og hadde hele tre seminar i løpet av dagene, der de inviterte og oppfordret resten av deltagerne til å komme og være med. Her kunne man bli utfordret både på praktiske oppgaver og høre interessante og høyst tidsaktuelle tema. Under stevnet var det også mulighet for forbønn og samtale. Et eget bønneteam var tilgjengelig etter bibel- og kveldsmøtene. Det er viktig å gi rom for bønn både med og for hverandre når man kommer sammen. Det styrker det åndelige felleskapet og hjelper oss å løfte blikket. Stevnets misjonsfestival, som ble ledet av Marianne Jacobsen og Reinar Karlsen, ble avholdt på den varmeste dagen i løpet av stevnet. Men til tross for at det var rimelig hett og stekende sol, var det ingenting å utsette på innsatsen til de som prøvde å løse oppgavene. Innsatsen førte til et meget godt resultat.

Egen stevnesang

For anledningen ble det skrevet en egen stevnesang, som ble brukt hver dag. Det ble en sang mange gikk og nynnet på både under og etter stevnet. Sangen er skrevet av Ann Jorid og Øyvind Stavnes, den og kan høres og sees på «Frikirken i Nordre» sin Facebookside. Sortland menighet, som har cirka 15 aktive medlemmer, har lagt ned mye tid og arbeid på å få til et slikt stevne. Med god hjelp fra Øksnes på musikkfronten og barnegruppeledere fra Bodø og Hægeland, kan vi se tilbake på et Norvisjonstevne der mange opplevde flotte dager der Gud var nær og fellesskapet var stort. Det var en tydelig beveget og takknemlig komiterepresentant, eldste Reinar Karlsen, som på søndagen fikk respons og takk fra resten av deltagerne for et flott stevne, der han ga takken og applausen videre til Han som virkelig skal ha all ære for å gitt oss slike velsigna dager i nord.

Inkluderende fellesskap

Japanmisjonær Marianne Jacobsen forteller til Budbæreren at hun hadde veldig fine dager på Norvisjon. - Det var mye koselige folk, og jeg opplevde det som et inkluderende felleskap. Det var fint å se at det var folk i alle aldre og livssituasjoner, og fine morgensamlinger for barna, bibeltimer, seminarer og kveldsmøter. På dagtid var det tid for folk å dra på tur i nærområdet eller vi kunne slappe av på stedet. Lørdagen hadde vi misjonslørdag med ”vinn på minuttet”, som Østsida Frikirke har brukt på Visjonsfestivalen i to år. Det fungerte veldig bra og mange særdeles engasjerte lag var med, skryter Jacobsen. - Det var gøy å være kommentator og se at mange deltok og hadde det gøy. DUK hadde som nevnt også sin sommersamling på Norvisjon, og lørdagen hadde de ansvaret for kveldsmøtet med blant annet sang fra koret, som var utrolig bra! Nord-Norge viste seg fra sin beste side med fantastisk vær og natur og minst like flotte folk, sier Marianne Jacobsen.