samlebilde-utsendingene-i-japan.
Utsendingene i Japan

Julehilsen fra Frikirkens utsendinger

- Vi er utrolig stolt og takknemlig for å få lov til å reise ut for Frikirken. Vi er sammen om det viktigste oppdraget, å fortelle mennesker om Jesus og vi får gjøre det blant noen av de minst nådde folkeslagene, skriver Frikirkens utsendinger til Budbærerens lesere. Utsendingene i Japan (bildet) driver arbeid blant studenter og matutdeling til hjemløse i Nagoya, som du kan være med og støtte (klikk på link til video inne i saken).

Frikirkens utsendinger har sendt en julehilsen til Budbærerens lesere, og her deler vi hilsningene fra utsendingene i Japan. Les samtlige julehilsener i siste papirutgave av Budbæreren.

Takk for all forbønn og gaver som gjør det mulig for oss å være sammen om oppdraget!  Det har vært et godt og spennende år, og vi har sett hvordan Gud har ledet flere til en levende tro på Jesus. Her hos oss, har vi opplevd at fem menn har tatt i mot Jesus. To er nå i dåpsopplæring og ble døpt den 20. november. To av disse mennene fikk husvære hos oss i noen uker fordi de var husløse, men nå har begge funnet husvære og jobb! Vi har hatt mange studentsamlinger her i Mikaelsen-hjemmet dette siste året, og noen av disse har nå regelmessige bibelstudier med Marianne. Vær med å be om at dette samarbeidet må bære frukt for evigheten!

Vi skal flytte til ny bolig i begynnelsen av desember, og det betyr at vi må finne et sted her i nabolaget hvor vi kan fortsette å ha våre husmenighetsamlinger. En av damene som har blitt fornyet i sin tro gjennom disse møtene har sagt seg villig til åpne hjemmet sitt for disse møtene! Neste steg er å begynne med ledertrening for nye kristne, så de kan lede sine egne husmenigheter og nå ut til sine venner og familie, noe vi allerede ser er i god gang! Vi ønsker dere alle en velsignet julehøytid og et godt nytt år, sammen med Han som ser vår framtid og som sier at vi ikke skal være bekymret!

Hilsen Ingebjørg og Nathan Mikaelsen

Har du sett denne? Lag din egen misjonsbøsse!

Vi har som familie feiret de fleste julaftener i Japan. Det er ganske annerledes enn fra Norge. Jula starter her i Japan for fullt dagen etter Halloween i slutten av november og er over og ut etter 25. desember. Lille julaften har alle fri, siden den japanske keiseren har bursdag! Japanere feirer julen med frityrstekt kylling fra junkfood-kjeden KFC og jordbærkake. Julaften er ikke en familiefeiring som i Norge, men mest en romantisk kveld for kjærestepar og ektefeller. Vi liker lukten av juletre, og har i motsetning til alle som har plasttre, et tre i hagen som vi graver opp hvert år og setter inn i stua. I år blir det mange julefeiringer - med mange nordmenn! Elever fra Bibelskolen i Grimstad (BIG) er her fem måneder sammen med oss. Derfor har vi planlagt flere Christmas Parties selv, og med våre kontakter. Vi har også klart å få til en litt norsk feiring bare for oss misjonærer og BIG-elever. Julefreden må du nok lete lenge etter i vårt program. Jul er en glimrende mulighet til å fortelle om vår Frelser Jesus! Japanere elsker mat, og da er det enkelt å invitere på norsk julefest med det rette budskapet.

Japanere har ikke noe forhold til jul, bortsett fra den kommersielle delen og Santa Claus. Derfor er høytider en mulighet til å fortelle det egentlige budskapet. Vi vil prøve så godt vi kan for å redusere den kommersielle støyen og formidle det glade budskapet om at Jesus ble født for at vi og japanerne skulle få sjansen til å få fellesskap med Gud. Vi ber og ønsker om at dere også skal få en meningsfull Jul blant dem dere er sammen med.

Hilsen Ruth og Knut Ola, Karen, Marie og Julia Topland i Nagoya

Se videoene og bli med og støtt misjonærenes arbeid blant studenter og matutdeling til hjemløse i Nagoya

Jeg kjenner på forventninger og glede over en flott høytid som nærmere seg, med det fantastiske budskapet om at Gud ble menneske. Lurer mange ganger på hva japanere egentlig tenker om den kommersielle, mange ganger glorete og vestlige høytiden, som har inntatt Japan. Det er fint å kunne få være med å gi innhold til det som kan virke innholdsløst. Det er mange muligheter for å dele de gode nyhetene om Jesus til japanere nå fram mot jul. Tidligere har jeg invitert til julekakebaking hjemme og håper å få det til også i år. Gleder meg til diverse julefeiringer vi holder på å planlegge sammen med teamet fra Bibelskolen i Grimstad. Håper det skal gi oss muligheter til å dele hvorfor vi feirer jul med mange studenter og unge voksne her i Japan. De trenger å høre at noen elsker de for akkurat den de er.

Vi skal også få være med å gi en ekstra oppmuntring til de hjemløse her i Nagoya i jula. Vi holder på å forberede julegaver som vi skal gi til alle som kommer på siste matutdelingen før jul. Ønsker alle dere i Norge en fredfull julehøytid og et velsignet nytt år!

Juleklem fra Marianne B.Jacobsen