Studenter-illustrasjonsbilde
Studentlink er et nytt verktøy, som lett kan koble menigheter og nye studenter sammen. (Foto: Illustrasjonsfoto).

Vil koble studenter og menigheter sammen

Studentlink er et nytt registreringssystem, opprettet for studenter som flytter og ønskes koblet opp mot Frikirken på sitt nye studiested.

Eirik B. Fjellestad er prosjektleder for unge voksne i FriBU, og administrerer systemet. - Menighetene, eller studentene selv, kan fylle inn navn på aktuelle studenter som flytter til et nytt studiested og som ønsker å høre hva Frikirken tilbyr, sier han. Det eneste man trenger å gjøre er å fylle ut navn, fødselsdato og andre personalia i dette skjemaet, så vil Fjellestad ta ringerunden og sørge for at kontakt blir opprettet.

Må tas i bruk

Systemet har vært tilgjengelig siden slutten av mai, og Fjellestad håper menigheter og studenter vil benytte seg av tilbudet når sommeren går mot slutten. - Drømmen er å få koblet folk sammen, men det er viktig å huske at dette kun er et verktøy. Jeg vil derfor utfordre folk i storbyene til å jobbe aktivt for å ta inn studenter. Dette er bare første steg på veien til et godt system, sier han. Fjellestad påpeker at det har vært foreslått å gjøre noe med dette i mange år, vi trengte bare å få satt det i system. - Men effekten kommer jo først når det blir brukt, så nå som systemet er på plass krever det en innsats, sier Fjellestad, og oppfordrer menigheter og studenter til å koble seg på når høsten kommer.

Velkommen til Oslo

Fjellestad anbefaler menighetene i byene å registrere seg på en nettside kalt studentlinkup.org, en søkbar side utarbeidet for studenter med oversikt over aktuelle kirker og menigheter i byer verden over. - Her kan menighetene legge inn en kort beskrivelse av arbeidet de driver, så kommer de opp når studenter søker etter menigheter i sitt lokalsamfunn. Kraftverket i Oslo Vestre og Støperiet i Oslo Østre har allerede registrert seg der, sier han. Onsdag 16. august er Fjellestad på plass med stand på St. Hanshaugen i Oslo, under arrangementer "Velkommen til Oslo". Der står de kristne skolelagene og flere menigheter sammen om å ønske studenter velkommen til byen, og det blir grilling, konserter, velkomsthilsen og en fin mulighet til å knytte bekjentskaper.