hjertero-nettsak
Foreldre og andre som ønsker det er velkommen til å følge SnapChat-kontoen med navnet "Hjertetro2020", som ble lansert i går. (Foto: Profilbilde fra SnapChat).

Vil dele hverdagstro

Gjennom SnapChat-kontoen "Hjertetro2020" ønsker Astrid Fjeldly Lande, Inger-Marie Syverstad Hagen og Kathrine Stampe å nå ut til flest mulig, nå som kirkene og aktivitetene er stengt.

De tre jobber med trosopplæring for barn og unge i Råde, Moss og Greåker. 

- Ideen til denne kanalen kom på bakgrunn av den tiden vi står oppe i akkurat nå, sier Astrid Fjeldly Lande, som er barne- og ungdomsarbeider i Råde Frikirke. 

- Brått treffer vi ikke barna i kirken lenger, så måten vi kan nå ut til dem er gjennom foreldrene. Det å styrke tro i hjemmet er jo noe vi ønsker å jobbe med hele året, uavhengig av koronaviruset. Men nå sto vi plutselig midt oppi en mulighet, ved at familiene bruker mye tid hjemme sammen, sier hun.

Inspirasjon til gode hverdagsrutiner  

- Vi ønsker at mødre og fedre vil benytte seg av muligheten til å skape noen gode hverdagsrutiner, nå som mye annet har stoppet opp. Foreldrene er den viktigste trosformidleren for barna, og dette ønsker vi nå å støtte litt ekstra opp under. Gi noen gode tips og ideer til hva å fylle dagene med. Vi håper jo i hovedsak at dette kan bli en ressurs både i seg selv, og ved at vi kan linke til andre ressurser foreldrene kan ta i bruk. At det kan inspirere foreldrene, og gi tips til konkrete aktiviteter eller lignende de kan ha med barna sine for å styrke tro i hjemmet, sier Fjeldly Lande, som åpnet Snap-kanalen 17. mars i samarbeid med barne- og ungdomsarbeider i Greåker Frikirke Inger-Marie Syverstad Hagen og trosopplærer i Moss Frikirke, Kathrine Stampe. 

Tro på hjemmebane

Målgruppen for SnapChat-kontoen er foreldre med barn i alderen 0 -18 år, men den er åpen for alle. Gjennom å bruke SnapChat, er tanken å skulle dele ekte liv fra egne hjem, og enkelt dele ideer og tanker rundt ulike temaer.

- Det handler om tro på hjemmebane, og hvordan få til det nå i disse tider. Målet vårt er å styrke tro i hjemmet og «Hjertetro2020» er ment som et verktøy eller en inspirasjon for foreldre som ønsker å følge en Snap-konto som har et kristent budskap i bunnen, sier Fjeldly Lande.

"Ting trenger ikke være så komplisert, og man kan vise Guds kjærlighet gjennom å vise barnet ditt at det er elsket. Blanding av gullkorn og hverdagsøyeblikk. Utruste foreldre til å drive trosopplæring hjemme. Vi vil vise at vi er flere i samme båt, og bevisstgjøre foreldre på viktigheten av deres rolle. Barna trenger å SE troen vår. Vi vil vise ulike resurser man kan bruke som inspirasjon i hjemmet. Velkommen til å følge oss på SNAPCHAT", skriver Fjeldly Lande, Syverstad Hagen og Stampe i en hilsen på Facebook.