bilde2---speiderhilsen
Nyttårsfesten i Sogndalen Frikirke ble avsluttet med speiderbønn og speiderhilsen. (Foto: Endre Ommundsen).

Songdalen FSK holdt nyttårsfest

Songdalen FSK speidergruppe arrangerte sin årlige nyttårsfest 30. januar, med nærmere 200 speidere, foreldre, søsken og besteforeldre samlet i Songdalen Frikirke.

Kvelden startet med mimring fra tidligere leirer, og en del videosnutter om hvordan en leir i verste fall kan ende opp. Men ikke minst en del vakre bilder av leirer i topp stand. Det var også info om sommerens leir.

Til sommeren drar gruppa sammen med Vågsbygd FSK til KFUK-KFUM sin landsleir i Lånke i Trøndelag. Det var mange minner som ble delt og mange flotte samtaleemner rundt bordene. Speiderne stilte opp i skjorte og skjerf, og noen fortalte stolt hva de forskjellige merkene på skjorta betydde. Et av kveldens høydepunkter var da undertegnede, korpssjef for Frikirkens Speiderkorps, Nicolai Feyer Puntervold, delte ut Norges Speiderforbunds æreskniv til tre trofaste ledere i Songdalen FSK. Nemlig mannen bak det meste; Vidar Pedersen, gruppas førstehjelpsmann Geir Follerås og gruppelederen Nils Tore Augland. Knivene ble delt ut på forskjellig grunnlag, men alle var vel fortjent. Kvelden ble avsluttet med kanskje det største høydepunktet; lotteri.

Det ble delt ut masse flotte premier til både store og små. Blant premiene var gavekort og førstehjelpsskrin, og til og med en juicepresse. Mange kom hjem fornøyde og kunne glede seg over gevinstene, mens de som ikke vant noe likevel hadde årets leir å ta med seg hjem.