83220776_3727575783920945_8337746451819921408_n

Sommerfestivalen Visjon 2020 avlyst

Synodestyret gjorde 28. mars vedtak om å avlyse årets Visjon i Stavern grunnet koronapandemien. - Det blir rart med en sommer uten Visjon, men vi håper på rekordmange deltakere når vi møtes igjen til Visjon i 2021, fortsatt under temaet «SENDT», sier Frikirkens øverste leder, Jarle Skullerud.

– Det har vært en vanskelig avgjørelse, men etter å har rådført oss med Visjonskomiteen, FriBU og lederteamet på hovedkontoret, ble vi i helga enige om at det er riktig å avlyse nå. Årsaken til at avlysningen skjer nå, er hensynet til alt forberedelsesarbeidet som skal skje de neste ukene og avtaler som må tegnes eller kanselleres for å hindre for store økonomiske konsekvenser. Vi mener også det er lite sannsynlig at vi har et bedre grunnlag for å vurdere nødvendigheten av en avlysning i siste halvdel av april. Derfor har vi ikke sett noen grunn til å vente med avgjørelsen, sier synodeformann Jarle Skullerud.

– Vi forstår at avlysninger av større sommerarrangement vil ramme vår egen folkehøyskole i Stavern økonomisk. Samtidig håper vi at tidlig avklaring vil hjelpe skolen med å gjøre nødvendige grep for å kunne dempe tapene mest mulig. Det blir rart med en sommer uten Visjon, men vi håper på rekordmange deltakere når vi møtes igjen til Visjon i 2021, fortsatt under temaet «SENDT», sier Frikirkens øverste leder, Jarle Skullerud.

Han forstår at mange vil bli skuffet når de leser dette.

– Vi har gledet oss mye vi også, som arbeider med å arrangere festivalen. Men akkurat nå er det viktigste at vi gjør hva vi kan for at viruset ikke sprer seg, sier Skullerud, som tror dette kommer til å bli en sommer som blir litt annerledes.

– Men vi har allerede begynt å forberede neste års Visjon, så vi må heller prøve å glede oss til det. Jeg er veldig glad for at dette er en avgjørelse som det store flertallet av de vi har rådført oss med er enige i og som de støtter. Selv om det er vanskelig, er vi enige om at dette er det riktige å gjøre nå og noe vi står sammen om. Vi kan se på det som vårt bidrag til situasjonen som landet og verden nå er i.

Skullerud er glad for tilbakemeldingene fra de som skulle forberede innhold til festivalen.

– De ønsker å jobbe med andre ting som kan komme barn og unge til nytte, sånn at vi kan få gode ressurser å glede oss over denne sommeren, sier han.