569
Tropekvelder la til rette for mange koselige stunder ute under stevnet. (Foto: Rita Aglen).

Skapt til fellesskap

Temaet for Nordre presbyterium sitt sommerstevne på Bakketun folkehøgskole var «Skapt til fellesskap». Og med godt over 30 grader hver dag i flotte omgivelser ble det både varmt og sommerlig fellesskap for de ca. 80 store og små stevnedeltagere, på stevnet som varte fra onsdag til søndag, siste uka i juli.

Levanger Frikirke som i år feirer 100 år, har de siste ni månedene, sammen med tilsynsmann John Arne Gladsø, planlagt dette stevnet som er en kombinasjon av møter med utsendinger fra menighetene til presbyteriet og et familiestevne der det er bibeltimer, barnesamlinger, forskjellige aktiviteter og kveldsmøter. FriBU-leder, Sigrid Nordvoll, hadde hovedansvaret for barn og unge og hadde med seg en god stab med ledere. Dagene startet med felles morgensamling og stevnesangen «Plass til alle». Kristin Nordvoll Mork hadde gode andakter og vi fikk bli kjent med «Elfrida Skogen» som omtalte seg selv som parkettkosmetolog og hadde meldt seg på «bryterstevne».

Ærlig og solid undervisning

Torsdag og fredag var det bibeltimer med Helge Standal, som er pastor i Trondheim Frikirke. Hans fokus var menighetsliv og viktigheten med et fellesskap som fungerer og han snakket ærlig om utfordringer som kan oppstå. Han tok seg også tid til å svare på spørsmål fra salen.

Misjonærbesøk

Vår ferske misjonærfamilie i Japan, Helga, Andreas og Aron Elias Bagaas, tok turen til Bakketun og var sammen med resten av deltagerne der de fortalte om seg selv, livet så langt i Japan og litt om hva de tenker å gjøre framover. De opplever å gå i Guds ledelse og er veldig takknemlig for misjonærteamet som de er sammen med i Japan. Dette er en flott familie som det blir spennende å følge med videre.

Presbyteriestyret

Mens andre tok turer for å avkjøle seg på dagtid, var utsendingene fra menighetene samlet for å diskutere saker i presbyteriet. Det siste møtet deres var åpent, slik at man kunne komme og lytte på hva som ble sagt. Styret som ble valgt er formann: Bjørn Roger Stien, Namsos, nestformann: Jostein Ek, Meløy Søndre. Styremedlem: Kjell Hestmo, Namsos, Raymond Lillevik, Nesna, Rolf Trana, Rana. Varamenn: Lars-Gøran S. Strømhaug, Trondheim, Stig Monsen, Rødøy, Trond Vegge, Rognan. Vi ønsker dem alle Guds velsignelse, styrke og ledelse framover i det arbeidet som venter dem.

Les mer fra sommerstevnet og 100-års markeringen til Levanger Frikirke i papirutgaven.