skjergårds
FIFA-turneringen er et av mange høydepunkter under festivalen. (Foto: FriBU).

«Skam» på Skjærgårds

Skjærgårds Music & Mission Festival fant sted 4.-9. juli på Risøya utenfor Tvedestrand, der blant annet et eget «Skam-seminar» stod på programmet.

Bakgrunnen for seminaret er den kjente NRK-serien med samme navn, som følger en rekke ungdommer på Hartvig Nissens skole i Oslo. TV-serien har fått mye oppmerksomhet for å ta opp temaer som press, overgrep, voldtekt, seksualitet og religion på en nyskapende måte. Marie Nakken var FriBUs ansvarlige i år, og hun forteller at seminaret ble holdt over tre deler av Alexis Lundh fra Tro & Medier. - Han tok tak i temaer fra serien, og presenterte disse ut fra et kristent livssyn, sier hun. I tillegg til skam-seminarene ble det holdt en seminarrekke som het «Følg meg», der forskjellige deltakere fortalte sin livshistorie. «Følg meg» var også tema for årets festival.

God døråpner

Den kristne musikkfestivalen arrangeres av Stiftelsen Skjærgårdsgospel, hvor hovedmålgruppa er ungdom i alderen 15-30 år. En av de første scenene som møter publikum når de kommer over brua på Risøy er FriBUa, som er en scene driftet av FriBU. Der kan man nyte en god kopp kaffe, en sjokoladebit og slappe av med venner mens man lytter til spennende seminarer. På ettermiddagen er det mulig å delta på FIFA-turnering. - Det er mye god musikk og forkynnelse på Skjærgårds, og en fin anledning til å bli kjent med nye mennesker. FIFA-turneringen for eksempel, er en veldig god døråpner for å bli kjent med nye og et godt tilbud for å øke bredden av aktiviteter på øya, sier Nakken.

Nattkino

Når mørket senker seg på festivalen trekker FriBU-gjengen ned lerretet, finner frem popcornbollen og rigger klart for nattkino. - I år viste vi dokumentarfilmen «Blood Brother», der hovedtaleren på Skjærgårds for øvrig er en venn av filmens hovedperson og ga oss en oppdatering i etterkant av filmen. Vi viste dramafilmen «Spotlight», som illustrerer litt av bakgrunnen for at FriBU ønsker at alle lederne i barne- og ungdomsarbeid må ha politiattest, og viktigheten av det. Også viste vi storfilmen «Risen», forteller Nakken. Artister i år var blant andre Planetshakers, Newwworldson, Trygve Skaug, Marthe Wang, Jesus Loves Electro, Samuel Ljungbladh, Moriah Peters, Darling West og Philippa Hanna.