microsoftteams-image-(3)
(Illustrasjonsfoto fra digitalt synodemøte 2021 under formannens tale like etter at Jarle Skullerud hadde konstituert møtet).

Samtalen og saken

-Frie ytringer og åpen samtale om samlivsspørsmål hører sammen. For meg er begge saker viktige for å få en kirke som rommer alle, og alle meninger som lever blant våre medlemmer. Jeg ønsker at vi sammen kan bidra til en åpen samtale om et vanskelig spørsmål, uten å gå i skyttergravene, skriver Terje Solberg.

Frie ytringer og åpen samtale om samlivsspørsmål (kan vel like gjerne kalle homofilisaken med alle sine aspekter) hører sammen. For meg er begge saker viktige for å få en kirke som rommer alle, og alle meninger som lever blant våre medlemmer.

Deler av synodemøtet mente det samme, møtet får begge deler nå. Jeg gleder meg over det engasjementet disse sakene skapte, og skaper, på Frikirkens Facebooksider og på Budbærerens debattsider. Takk til de som har bidratt til det så langt, og som vil gjøre det framover. Jeg ønsker at vi sammen kan bidra til en åpen samtale om et vanskelig spørsmål, uten å gå i skyttergravene. Samtalen må vi ta, om vi skal ha en framtid som kirke.

Vi har greid det før.

Den siste «store» samtalen sto om ordinasjon av kvinner. Det tok sin tid, men det gikk. Det var mange krasse meningsbrytninger og sårende uttalelse underveis, fra begge hold. Men vi – jeg tilhørte det daværende mindretallet, de som ville åpne – fikk delta i debatten videre. I alle organer. Da det kom så langt som til en utredning la synodestyret vekt på å sette sammen komiteen slik at begge syn selv fikk legge fram sin sak uten å argumentere mot hverandre. Poenget var å samtale, åpent.

Vi nådde fram. Tross mange spådommer fikk vi et resultat vår kirke har levd godt med etterpå uten å miste for mange på veien fram. Det går an.

Vi har greid det før, vi skal greie det igjen.

Terje Solberg,

Medlem Oslo Østre Frikirke