rodoy-fsk1
Frikirkens speiderkorps har hatt engasjerte speidere i Rødøy i snart 22 år. De ønsker seg sponsorer for å kunne realisere drømmen om å bygge naust. (Foto: Privat).

Rødøy FSK bygger naust på Gjerøy

Frikirkens speiderkorps har hatt engasjerte speidere i Rødøy i snart 22 år. Nå planlegger speidergruppa å bygge eget naust.

- Vi disponerer sju seilbåter, to robåter, fem seilbrett og én kajakk. Det planlagte naustet vil bli 50 m2 stort og skal brukes som lager til seiljoller, robåter, kajakk, seilbrett, seiloppbevaring. I tillegg blir det vaskerom for flytedrakter, seilvester og redningsvester, samt loft for tørring av seil og telt. Vi skal også kunne utføre reparasjoner og vedlikehold av utstyret vi bruker, samt bruke det som møtelokale for sjøspeidere og andre FriBU-aktiviteter, sier leder for Rødøy FSK, Frifjof Strøm.

Han forteller at Rødøy FSK «sjøspeidergruppe» har drevet med speiding i snart 22 år. - Vi ønsker å være et lys langs sjøveien. I år skal det holdes tre leier på Gjerøy, som involverer rundt 200 barn og unge som får oppleve at sjøen er for alle, sier Strøm. Alle som vil prøve seg på seiling og sjøliv, får låne båter og utstyr gratis av speidergruppa. Gjerøy Båtforening har investert 500 000 kroner i anlegget som vi får bruke. De har lagt ut 42 meter med flytebrygge, med foreløpig plass til 14 båtplasser. Målet er 20 båtplasser ved denne brygga. - I tillegg er det investert i 2 x 20 meter betongkai med bølgedemper. I tillegg til 20 båtplasser med utrigger og bom vil vi kunne tilby en 60 meters gjestebrygge /almenningskai. Vi har ryddet et område ved Ribernakken med tanke på tilførselsvei og parkeringsplasser. Og vi har en visjon om å kunne tilrettelegge anlegget for funksjonshemmede og barn, forteller Strøm.

- Vi ønsker alle hjertelig velkommen til Gjerøy. Her kan alle som kommer få låne speiderplassen og telt, og gryter med mere. Også det er gratis. - For å kunne realisere naustprosjektet trenger vi all den hjelp vi kan få. Hvis noen ønsker å gi et bidrag til FSK Rødøy sitt naustprosjekt på Gjerøy, er det mulig å Vipse til 528002 eller bruke kontonummer 4516 12 26363, opplyser Fritjof Strøm.