FAM-under-tre-og-bygning
Det blir pastorsamling på Stavern folkehøyskole i starten av juni. Her fra Frikirkens arbeidermøte i 2013. (Foto: Budbæreren arkiv).

Programmet for pastorsamlingen er klart

Temaet for pastorsamlingen som finner sted på Stavern folkehøyskole 4.-6. juni er "Jesus i hverdagen", og Egil Elling Ellingsen blir med som hovedtaler.

Pastorsamlingen er for alle pastorer i Frikirken, men er også åpen for andre med leder/forkynneransvar i menighetene.

Programmet ligger nå ute på Frikirkens hjemmesider, med forbehold om endringer. Under åpningssamlingen tirsdag skal det deles inspirerende glimt av hva Gud gjør rundt om i Frikirken, før dagen fortsetter med parallelle kortseminarer. Deltakerne kan velge mellom følgende temaer: "Kirka som ressurs for barnefamilier", "Inspirerende gudstjenester – Prosjekt søndag", "Multipliserende lederskap", "Hvordan se vekst i smågruppe-arbeid?", "Å bli en bibellesende menighet – å stimulere til at boka blir lest og levd", "Bønn i menighetens liv", og "Team & tjeneste – å mobilisere frivillige til å tjene". 

Synodeformann Jarle Skullerud og nestformann Anne Mari Schiager Topland skal ha en økt om «Hvordan kommunisere godt om vanskelig temaer?». Det blir presentasjon av nye pastorer, og «nytt og nyttig fra hovedkontoret». Frikirkens syn på ekteskapet og hvordan kirkesamfunnet forholder seg til homofile blir også et tema på pastorsamlingen. 

Pastor Ann-Christin Østerberg fra Inspire-kirken i Horten taler tirsdag kveld under temaet «Kom til meg», mens hovedpastor i Imi-kirken Egil Elling Ellingsen taler onsdag formiddag og kveld under temaene «Bli i meg» og «Følg meg». På morgenmøtet torsdag blir det input ved ulike pastorer, med temaene «Jesus som min Herre», ved Knut Amund Låstad, Bergen Frikirke, «Jesus som min frelser», ved Ane Gunhild Sveen, Stavern Frikirke, og «Jesus som mitt forbilde» ved Ingebrigt Kvam, Trondheim Frikirke. Stian Kilde Aarebrot, prest i Areopagos, holder seminar om «Hvordan hjelpe hverandre til å vokse i tro og etterfølgelse av Jesus? Om å innarbeide vaner som former og modner oss». Synodeformann Jarle Skullerud står for avslutningssamlingen torsdag med refleksjoner rundt hva vi tar med oss videre, og bønn for menigheter og kirken vår. 

Se Frikrikens hjemmeside for fullt program