1.paske
Lys levende satt opp i Porsgrunn og Bamble Frikirker.(Foto: Aleksander Stavnes)

Påskespill i Porsgrunn og Bamble

Kjennskapen til påskefortellingene er blitt mindre. Porsgrunn Frikirke og Bamble Frikirke ønsket å gjøre noe med det og satt derfor opp påskespillet ”Lys, lys levende” med tanke på å nå nye generasjoner med påskebudskapet.

Jesus er Lys, Lys levende i Porsgrunn og Bamble Frikirke

Påsken er den viktigste høytiden i den kristne kirken. Etter hvert som kristendommen har fått mindre og mindre plass i den vestlige verden, så har også kunnskapen og kjennskapen til påskefortellingene blitt mindre. Porsgrunn Frikirke og Bamble Frikirke ønsket å gjøre noe med det og satt derfor opp påskespillet ”Lys, lys levende” med tanke på å nå nye generasjoner med påskebudskapet.

”Lys, Lys Levende” er et påskespill som er utarbeidet av Kristiansand frikirke, som dreier seg om Jesu 8 siste dager. Fortellingene er sett gjennom barns øyne og åpner opp for undring og ettertanke.

Porsgrunn og Bamble Frikirke gikk sammen om dette prosjektet og rundt 40 store og små var involvert som både skuespillere, sangere, musikere, teknikere og scenearbeidere. Menighetene trakk to fulle hus med tilsammen 300 publikummere, bestående av både kjente og ukjente fjes.

At påskespillet har satt dype spor hos tilhørerne, vitner mange kommentarer på Facebook om. Kommentarer som: ”Er så imponert over hvordan dere klarte å formidle påskebudskapet til oss.”, ”Fantastisk forestilling” eller ”Ja det var en fantastisk opplevelse å se så mange flinke og dyktige og store og små fremføre noe så herlig og gripende. Jeg er overveldet, og veldig rørt. Hjertelig takk til dere alle!”

At påskens budskap ble formidlet på en ærlig og god måte på disse to forestillingene, er det ingen tvil om. Vi håper og tror at tilhørerne fikk et møte med Jesus som lys, lys levende. Vi vet hvert fall at det å jobbe med og fremføre påskespillet satt dype og gode spor i alle de som var involvert. 

 

Jesus Kristus er oppstanden

Ja sannelig han lever og vi vet

At det er Ham og ingen, ingen annen

Som er konge i all evighet

(Ref. avslutningssangen)