stampekathrine

Ønsker flere barnefamilier

Frikirken får stadig nye medarbeidere, og de kan du bli kjent med på baksida av papirutgavene til Budbæreren. Kathrine Stampe (31) er trosopplærer og familiearbeider i Moss Frikirke, og jobber med prosjekter som har som mål å få flere barnefamilier til menigheten.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet? 

- Jobben er utrolig kreativ og spennende. Jeg er utdannet førskolelærer og trives utrolig godt med å jobbe med barn. Denne jobben kjennes relevant i forhold til min utdannelse, og det er spennende å jobbe med prosjekter som har som mål å få flere barnefamilier til kirken. Det er spesielt å få være en del av denne menigheten, hvor vi har blitt tatt imot med åpne armer. Jeg føler meg hjemme her. 

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg? 

- Hebr.13, 1-6. Jeg synes det er en viktig påminnelse om hvordan vi skal leve som kristne. Hvem vi skal be for, tenke på og bry oss om. Og at Gud er hos meg uansett, og det gjør at jeg ikke mangler noe. Også Ordspråkene 31, 10-31. Spesielt «Styrke og verdighet er hennes drakt, hun ler mot dager som kommer.» Dette minner meg på hvor viktig rolle kvinnene og mødrene har, også i dag. At vi er sterke, og at vi skal se mot fremtiden og ikke fortiden. 

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Jeg tenker på samarbeid, åpenhet og ydmykhet. At vi kan bruke hverandres styrker, samarbeid mellom ulike frikirker. Det er utrolig viktig og godt å føle at man er en «gjeng» som jobber sammen mot felles mål og ønsker. 

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden? 

- Jeg er fremdeles i den fasen hvor alt er ganske nytt. Men vi jobber med mye spennende som skal på kalenderen fra nyåret. Barn fra 0-12 og deres familier er vårt hovedfokus. 

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?  

- Jeg har mange amerikanske venner, og de er utrolig flinke til å leve som kristne i hverdagen. De er frimodige, og gode på å dele tekster fra Bibelen på sosiale medier osv. Også er de flinke til å inkludere sin tro i hverdagslige aktiviteter, og viktigheten av bønn er stor. Jeg har lært utrolig mye av dem.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg er veldig familiekjær, så tid med familien er på første plass der. Hva vi gjør er ikke så viktig, så lenge vi er sammen. Ellers er jeg veldig glad i å lage mat og bake. Sang og musikk også. Og jeg elsker å reise til rare steder og utforske hva de har å by på sammen med mannen min og barna mine.