Fredtun2
I slutten av mai er det igjen tid for "GJENSYN" på Stavern folkehøyskole. (Foto: Budbæreren arkiv).

Nytt "Gjensyn" på Fredtun

25.-28. mai inviterer Stavern folkehøyskole igjen til kortkurset «GJENSYN». Kurset er åpent for alle, men tidligere ansatte i Frikirken er spesielt invitert, uavhengig om de har lang eller kort fartstid i kirkesamfunnet.

- Med alle, mener vi alle, pastorer, misjonærer, andre ansatte i menigheter, skoler, institusjoner og hovedkontor, sier kortkursansvarlig ved Stavern folkehøyskole, Arnfinn Løyning.

- Da vi arrangerte kurset i mai 2018, var det et unisont ønske å gjenta suksessen annethvert år. En arbeidsgruppe bestående av Jorun Olsen, Sverre Jølstad og Jan Ivar Nilsen planlegger i disse dager sammen med undertegnede, sier Løyning. 

- Det som allerede er klart, er at vi får med oss tidligere domprost i Tønsberg, David Gjerp. Synodeformann Jarle Skullerud blir med, det samme gjør misjonsleder Terje Bjørkås og personalkonsulent Hilde Charlotte Mørland. Programmet vil være ferdig og påmelding vil kunne skje på skolens hjemmeside fra cirka 15. januar, opplyser Løyning.

GJENSYN ble for første gang arrangert ved Stavern folkehøyskole i mai i fjor. Mer enn seksti deltakere møtte opp, derav fem tidligere synodeformenn.

«Opplevelsen vi fikk sammen kan summeres opp slik Sverre Jølstad gjorde: «Det har vært rike og gode dager med mange høydepunkter. Det å få sitte og høre, være sammen, er et helbredende fellesskap». Ønsker vi en pensjonistforening i Frikirken? Konklusjonen er nei. Vi ønsker ingen kampforening, men et sted der vi kan møtes og ta oss av hverandre. En gruppe skal planlegge et nytt «gjensyn» om to år på samme sted. I Guds rike er det ingen pensjonsalder. Her er behov for vår tjeneste så lenge Gud gir oss livet!», skrev Borghild Hjelde til Budbæreren etter fjorårets GJENSYN.