img_3440
Tunet er det naturlige samlingsstedet under Visjon for en hyggelig prat, en god kopp kaffe, konserter og andre events. (Foto: Budbæreren arkiv).

Nysgjerrigper på Visjon

Små og store kan vente seg et spektakulært show når «nysgjerrigper» Frode Skjold inntar scenen i Tunet fredag 19. juli på Visjon.

- Jeg har en forventning om at vi kan skape litt latter og engasjement blant publikum. Publikum vil antagelig få se en fyr som er meget stolt over diverse smell og påfunn, sier Frode Skjold, som igjen inntar Tunet på Visjon i sommer med showet «Ikke gjør dette hjemme». Til daglig er han lærer på en barneskole i Bergen, med en forkjærlighet for realfag. - Jeg er ressurslærer for Nysgjerrigper/Norges forskningsråd, og reiser rundt omkring i landet og holder kurs på konferanser, lærerutdanninger, skoler og diverse arrangementer. I kraft av denne veven har jeg en garasje full av herlige installasjoner; røykringerblåser, tønner, og takrenner som lager flammeshow når de utsettes for toner. I garasjen finnes også raketter, kjemikalier, ballonger, snøpulver, fjernstyrte heliumfisker og så videre, sier Skjold.

Tar utfordringen

Han forteller at han stadig blir spurt av barn og deltakere på «Ikke gjør dette hjemme», om ikke han har noe som er større. - Jeg blir derfor "utfordret" til å oppskalere forsøkene, slik at de blir større og mektigere. Så det eskalerer fort fra en liten røykring fra en flasketut, til røykring fra en røykringblåser, og fra en liten kinaputt til detonering av airbags i oljefat med 500 lekeromsballer oppå, sier Frode Skjold, som har deltatt på Visjon en rekke ganger. - Jeg har mistet litt tellingen, men tror vel fort at vi har vært i Stavern de 4-5 siste årene. Jeg har hatt ansvar for «Ikke gjør dette hjemme» 2-3 ganger de siste årene, sier han.

Rekordpåmelding

Aldri før er det registrert så mange tidlige påmeldinger til Visjon. Etter at Checkin åpnet for påmelding 3. april, tikket det inn 384 påmeldinger samme dag. Til sammenligning var det i fjor 318 påmeldte første dag. Årets tema på Visjon «Rikelig» er hentet fra et bibelvers (Kol.3,16): «La Kristi ord få rikelig rom hos dere!», og Bibelen kommer til å prege festivalen på mange spennende måter. Talerlisten består av Siri Iversen (pastor i Flekkerøy misjonskirke), Thore Søvik (ungdomspastor i Lyngdal Frikirke), Hanne Marie Moi (nettverksleder for Østfold FriBU og ungdomsarbeider i Greåker Frikirke), Han Johan Sagrusten (Bibelkonsulent i Bibelselskapet), Egil Elling Ellingsen (rektor på Acta, IMI-kirkens bibelskole i Stavanger) og pastor Gemechis Buba fra Etiopia.