1616baksida
- Jeg drømmer om å få se hele lokalsamfunn i Norge bli forvandlet av Guds nærvær, sier Øyvind Døvik (29). (Foto: Marit Mjølsneset).

Ny pastor i Randaberg

Øyvind Døvik er ny pastor i Randaberg Frikirke, og blir inspirert av det frivillige engasjementet i menigheten og dens brennende ønske om å se vekst.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Først og fremst gleder jeg meg over fellesskapet, enkeltmenneskene og det brennende ønsket menigheten har om å få se vekst, bety en forskjell for andre mennesker og gi Jesus videre. Som helt fersk pastor er det inspirerende å se det frivillige engasjementet og den inkluderende familiekulturen her.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Jeg lander ofte på Ef 2,8-10 som jeg tenker så fint oppsummerer det kristne livet vårt. Det ligger mye frihet og sprengkraft i sannheten om at vi er frelst av nåde. Alt springer ut fra det Jesus har gjort for oss og gitt oss.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Ingen kan være en kristen alene er det en som har sagt. Vi ser for eksempel hvordan Bibelen gjennomgående vektlegger at vi først og fremst er kalt til relasjon. Relasjon med Jesus og relasjon med hverandre. Og for å kunne nå flest mulig mennesker med evangeliet er vi naturlig nok avhengige av at alle bidrar, både innenfor og utenfor egen kirkesammenheng.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- For noen uker siden leste jeg litt om vekkelsen på Hebridene på 50-tallet og drømmer om å få oppleve noe lignende i min levetid – å få se hele lokalsamfunn forvandlet av Guds nærvær, også her i Norge.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Far og mor har vært helt sentrale, samtidig har jeg vært så heldig å få vokse opp i et miljø med mange gode forbilder i troen på Jesus.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg er glad i å bruke tid med kona, være med venner eller ganske enkelt gå meg en tur. Har deltatt på et basic løpekurs i noen uker nå og begynner å bli litt bitt av den basillen. Når jeg skal slappe av ser jeg gjerne en film, leser en god bok eller hører på podcast. Også er jeg glad i å skrive, så da blir det litt blogging også en gang iblant.