216baksida-nett
Jeg ønsker at vi kan kjenne på at vi har et hjerteforhold til Jesus, sier Knut Magne Dalsbø (38). (Foto: Privat).

Ny pastor i Herøy

Knut Magne Dalsbø kommer fra Den norske kirke, og er ny hovedpastor i Herøy Frikyrkje.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Jeg gleder meg over å få lov til å jobbe med mennesker. Å kunne få forkynne og undervise om håpet vi har fått gjennom Guds ord. Å få være med og bygge Guds kirke her på jord.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Fil 4,13: «Alt makter jeg i han som gjør meg sterk.» For meg er det en påminnelse om at det er Gud som gir oss styrke og gjennomslagskraft. Når vi søker å gå sammen med Jesus og er villige til å innrømme at vi trenger styrke og visdom fra han, da er det at vi får kjenne på at vi kan gå på med godt mot og kjenne på at vi har krefter nok til de utfordringene som måtte komme vår vei.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- Det er et flott motto. Det er med på å skape en kultur der vi alle blir minnet om at vi er en del av et større fellesskap. Sammen har vi fått et oppdrag som vi skal få lov å være med på. Så fyller vi alle ulike roller i et større puslespill. Det kan også minne oss på at Jesus som gav oss oppdraget er med. Vi skal jobbe sammen med han, det er han som har oversikten og ledelsen, så får vi være med og bidra med våre evner og anlegg der vi trengs.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- At vi må komme dit at vi kan kjenne på at vi har et hjerteforhold til Jesus. At vi kan si at vi kjenner Jesus.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Mine foreldre har vært mine forbilder ved at de aktivt levde ut troa si. Både ved at de var villige til å stå i tjeneste og på måten de delte troa si med oss barna. -

Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg finner glede og avkobling i å snekre og sysle med ulike praktiske oppgaver. Å komme seg ut på en fjelltur gjør også godt.