44827992_2037193246581546_8239863150711668736_n
Eric Tryland (19) gleder seg til å ta fatt på alle oppgavene som venter. (Foto: Geir Arne Johansen)

Ny ansatt i FriBU

Eric Tryland er leder i halv stilling for FriBU sitt misjonsprosjekt i Midtøsten.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Vi kom nylig hjem fra teamtur til Midtøsten med en knasende god gjeng fra både Herøy og Hånes frikirker. Vi besøkte arbeidet FriBU støtter der og fikk se hva de jobber med på ulike plan, blant annet en barnehage. Vi fikk se på nært hold hva dette arbeidet betyr for mange mennesker, og ikke minst hvordan barna har et sted der de får kjenne på glede og trygghet. I løpet av året som kommer vil nok denne turen sitte som et stort høydepunkt. Likevel er det mye annet jeg gleder meg veldig til. Det er jo først nå jobben begynner for min del, og sammen med et team kommer vi til å jobbe inn mot festivaler og arrangementer som Skjærgårds, Visjon og Creative. Målet vårt er 500 000 kroner, og det SKAL vi klare! Da har vi sikret barnehagen i to år framover, og det er veldig godt å vite. Derfor vil jeg nok svare at det jeg gleder meg mest til er å "forhåpentligvis" kunne se 500 000 kroner med to store streker under på slutten av sommeren 2019.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Helt siden sommeren 2008 ute på Dvergsnestangen har jeg vært stor fan av "Guttane fra Vennesla". De er jo helt sjef! I en av sangene sine synger de: "Alle dem som mottok han, fikk retten til å bli Guds barn for evig liv". Så ender de faktisk det verset med setningen: "Som det står i Johannes ein vers tolv". Derfor vil jeg glatt svare at mitt favorittvers står i Johannes 1,12.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- For et motto sier jeg bare! Der leverer Frikirken sakene. Hadde jeg bare klart å leve fullt og helt etter nettopp dét. Man har dessverre så lett for å ta avstand fra andre kristne sine drømmer og visjoner, hvis det ikke er noe man kunne sett for seg selv. Jeg skulle ønske jeg ble bedre til å respondere på andres idéer med et "wow", og ikke alltid "oisann, se der ja...". Vi er jo sammen om oppdraget, og det at vi er forskjellige i interesser, stil og alder er jo bare vår styrke som kristne! Det er jo på den måten vi har mulighet til å nå ut til alle folkeslag.

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Utenom denne jobben i FriBU er det musikk som stjeler mesteparten av tiden min. Jeg er så heldig å få spille i et band sammen med mine beste venner. Vi gikk alle i samme klasse på Kongshaug Musikkgymnas, og bestemte oss en vakker dag til å gå ned på bryggekanten med et billig engangskamera og filme inn en amatørmusikkvideo. Det hele var ment som en liten spøk, men noe må ha slått an idet vi la den ut. I dag har filmen i overkant av 13 millioner visninger på YouTube, og vi er nå denne måneden på vår tredje turne i løpet av det siste året. I mars spilte vi 15 konserter rundt om i Europa. Nå i sommer var det fullt kjør med 25 konserter i USA, og nå i november er vi så heldige å få spille rundt om i Asia. Det hele er jo helt surrealistisk, og det at jeg får oppleve alt med gutta krutt er veldig spesielt.

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Min far, Lloyd, har alltid vært viktig for meg. Jeg har lært mye av han om alt fra å følge Jesus til å stå opp for en viktig sak, og han har alltid hatt troen på meg. I mitt liv er det pappa som har svar på de vanskelige spørsmålene jeg kommer med. Utover å høre på verdslig popmusikk hører jeg også på to dritkule pastorer fra USA: Carl Lentz og Judah Smith. De har en evne til å fortelle om Jesus på en ærlig og fet måte, som jeg lar meg inspirere veldig av. For meg har det alltid vært viktig å ha noen kule, straighte kristne mennesker rundt meg.