hamar-frikirke-adventsfrokost
Hyggelig på adventsfrokost i Hamar Frikirke. Fra venstre Sindre Fjellestad, Eirik Austeng, Mathias Eek og Ola Sakrisrud. Foto: Sindre Fjellestad

Mens vi venter på jul

Det er mye aktivitet rundt om i menighetene i adventstiden. I Hamar Frikirke er det adventsfrokost alle hverdager i adventstiden, mens Kraftverket i Oslo inviterer til julegrøt med mandel før gudstjenesten førstkommende søndag.

Frikirken på Hamar åpner kirkestua for adventsfrokost kl.07:30 alle hverdagsmorgener i adventstiden. På sin Facebook-side inviterer menigheten alle som ønsker det, til å komme for en kaffe og en god prat. - Tanken bak dette er inspirert av bibelgruppa vi gikk i, i Bergen. Der har det vært en tradisjon i mange år å arrangere adventsfokost hver dag gjenom adventstida. Det er rett og slett for å redde eksamenstida, slik at dagene har noe positivt og oppmuntrende ved seg. Og hva er vel bedre enn å starte dagen med masse kaffe, gode venner, julemusikk og julestemning, sier menighetsarbeider i Hamar Frikirke, Eirik Austeng, til Budbæreren.

En del av studentmiddag-konseptet

Inspirert av tradisjonen fra Bergen, tenkte han at dette kunne bli et knalltilbud for studenter i Hamar. - Derfor har vi tilbudt dette som en del av studentmiddag-konseptet vi driver. Kirkekontoret og kirken ligger vegg i vegg med høyskolen campus Hamar. Derfor tror jeg også at dette kan la seg gjøre. Responsen har ikke vært så god, men vi har vært en liten gjeng hver morgen i ukedagene. Veldig mange liker konseptet og tanken, men det er litt lengre vei for noen å stå opp kl 07:00 for å gå ut av huset for å spise frokost, forståelig nok, sier Austeng.

Julegrøt og meditasjon

Kraftverket Frikirke i Oslo holder julegudstjeneste søndag 17. desember, men inviterer først til ferdigdekket bord med ekte julegrøt og gløgg kl.16:00 i kjelleren i Oslo Vestre Frikirke ved Bislett. (Der de for øvrig utfordrer alle til å vise sine beste teknikker for å finne mandelen). "Litt før klokken 17 går vi sammen opp for å feire en skikkelig julete gudstjeneste med noen spesielle innslag, før vi ønsker hverandre god jul og et godt nyttår. Ta med deg alle du vil på både middagen og gudstjenesten og bli med på feiringen. Dette blir årets siste gudstjeneste, så sørg for at du får den med deg. Velkommen!", skriver Kraftverket på sin Facebook-side. Menigheten i Sula Frikirke inviterer til "Julemeditasjon - med mykje song og musikk" samme dag, søndag 17. desember kl.20:00. Blant bidragsyterne er Frank Olav Haug, Inger Karin Eikrem, Maria Charlotte Skoge Nøringseth, Elida Alnes, Solveig Marie Vadseth og Erik Andreas Eiksund. "Dørene åpne klokka 19:00. Gratis julegløgg, pepperkaker og mandariner i første høgda. Velkomen til frikyrkja!" skriver menigheten på sin Facebook-side.