glow
GLOW samler ungdom på tvers av menigheter i Greåker Frikirke, her fra fjorårets arrangement. (Foto: Kristian Ringen).

Klart for GLOW i Greåker

Helgen 2.-4. mars inviterer Greåker Frikirkes ungdomsarbeid til en felles samling, på tvers av menigheter. Arrangementet er gratis, og for alle som fyller 13 år og oppover.

GLOW arrangeres av ungdomsarbeidet FRIK i Greåker Frikirke, der målet er å samle ungdommer fra nærmiljøet og på tvers av menigheter, for å rette fokuset mot Gud. Arrangementet er gratis, og et lavterskeltilbud til både kirkevante og kirkefremmede. - Gjennom GLOW ønsker vi å tilrettelegge for et møte med Gud, for at ungdommer skal bli inspirert, utrustet og utfordret til å leve som Jesu etterfølgere, sier ungdomsarbeider i Greåker Frikirke Hanne Marie Skaar. Ungdommene er selv med å arrangerer helgen, og deles inn i team med forskjellige ansvarsområder. - Hvert av disse teamene har en hovedleder, som har ansvar for sitt team. Ett av hovedpoengene med GLOW er nettopp prosessen i disse teamene, gjennom både forberedelse og gjennomføring, forteller Skaar.

Gi det videre

- Vi tror dette inspirerer, utruster og utfordrer til tjeneste videre. GLOW skal være et sted hvor hver enkelt føler seg betydningsfull, sett og verdsatt. GLOW er også for dem som ikke er vant til å gå i kirken. Det skal ikke være flaut å invitere med seg en venn eller ti til kirken, og vi håper derfor å se mange ukjente ansikter den kommende helgen, sier Skaar. Temaet for årets GLOW er "Gi det videre" - det handler om misjonsbefalingen her og nå. - Vi må starte i våre relasjoner der vi er, og gi det gode budskapet om Jesus videre. Vi tror Gud har en stor plan for Østfold og den ønsker vi å være en del av, sier Skaar. Fredag kveld taler FriBU-leder Håvard Haugland og lørdag kveld er det ungdomspastor fra Tønsberg Frikirke, Birgitte Hammersbøen, som taler. Søndag holder GLOW gudstjenesten, og Hanne Marie Skaar taler. - I tillegg arrangerer vi aktiviteter i form av rebusløp og misjonsløp, lørdag formiddag. Håvard Haugland holder også seminar med temaet "Sex, kropp og selvbilde". Årets misjonsprosjekt er "Bibelen til alle i Østfold". Høsten 2018 skal det deles ut en bibel til hver husstand i hele Østfold. Dette er et kall til handling som vi ikke må gå glipp av. For det handler om å gi Jesus videre til nærmiljøet vårt, sier Skaar.