rodoy
Menighetslokalet i Rødøy ble pusset opp for fem år siden. (Foto: Leif Inge Jensen).

Jubileum i Rødøy Frikirke

I strålende høstvær kunne Rødøy Frikirkemenighet feire sin tradisjonelle høstfest 8. og 9. september. Denne gangen kunne det også markeres 125 års jubileum for menigheten.

Rødøy Frikirke har arrangert høstfest i mer enn 100 år uten at det har vært avlyst en eneste høst, heller ikke under krigen. Denne gangen kunne det markeres 125 års jubileum for menigheten i tillegg.

Hovedtaler var Frikirkens egen misjonsleder, Terje Bjørkås. Misjon var da også hovedtema for samlingen. Lørdag talte Bjørkås om Misjon i nåtid, og ga et sterkt innblikk i det som foregår av misjon rundt om i verden og de muligheter som ligger åpent.

Lørdag formiddag fikk ungdommen prøve seilbåtene til speiderne, noe som var en stor suksess med passelig vind og strålende sol. Det var familiesamling om ettermiddagen der noen konfirmasjonsjubilanter ble presentert, og Raymond Lillevik hadde andakt. Tone Hammersmark Olsen ledet sang- og delekvelden, mens ungdommene hadde sin egen samling. Det ble anledning til både å ønske seg sanger og å dele det en hadde på hjertet. Det ble også sunget noe fra kantaten som ble skrevet til 100 års jubileet av Lyder Storhaug.

Søndag fortsatte med nok en flott dag, med sol og varme. Folket samlet seg til gudstjeneste i den relativt nyoppussede og lyse kirka på Gjerøy, der Terje Bjørkås var predikant. Igjen var misjon tema, og han understreket hvor viktig forkynnelsen av Guds ord er. Men det har også for mange i verden i dag sin pris, gjennom forfølgelse. På talerstolen i Rødøy Frikirke står ordene: "Hør, så skal eders sjel leve". Jubileet ble også markert i gudstjenesten. Eldste Stig Monsen hadde skrevet og fremførte historien til menigheten i form av et dikt, som hadde noe av salige herr Petter Dass sin stil over seg.

Måltidene og samværet er viktig på høstfesten. Det var kommet folk fra Bodø, Rognan, Meløy Søndre, Nesna og Rana, i tillegg til menighetens egne. Da blir det mye god samtale og godt fellesskap. Tradisjonen tro ble festen avsluttet med et herlig måltid med laks og tilbehør, med påfølgende rikholdig kakebord og kaffe. Her var det også anledning til å komme med hilsener til jubilanten, noen flere benyttet seg av.