1116baksida
Elise Jore er opptatt av misjons- og bistandsarbeid, og har tidligere vikariert som daglig leder i NORME. (Foto: Privat).

Ny på hovedkontoret

Frikirken får stadig nye medarbeidere, og de kan du bli kjent med på baksida av papirutgavene av Budbæreren. Elise Jore (40) er ansatt ved hovedkontoret fra mars og ut året, i en prosjektstilling med arbeidsoppgaver delt mellom misjonsteamet og administrasjonen.

- Hva gleder du deg mest over i arbeidet?

- Som ny medarbeider i et for meg nytt kirkesamfunn, gleder jeg meg over å bli kjent med nye mennesker med spennende og ulike erfaringer. Det er fint å lære om alt det flott arbeidet som foregår i Frikirkene rundt omkring i landet.

- Har du et favorittbibelord? Hva betyr det for deg?

- Salme 23 forteller meg at jeg har alt det jeg trenger. Hvile, kraft, mot, trøst. Det gir meg en himmel over livet. Det er så lett å se seg rundt og få en følelse av alt som mangler. Salme 23 minner meg på å telle alle velsignelsene i livet mitt.

- Hva tenker du om Frikirkens motto «Sammen om oppdraget»?

- «Hvis du vil gå raskt, gå alene. Hvis du vil gå langt, gå sammen med andre.» Når vi står sammen, kan alle bidra med sine styrker inn i fellesskapet. På de områdene vi er svakere eller ikke har like mye erfaring, kan vi utvikle oss og lære av andre. Kanskje går det ikke like raskt, men vi kommer lengre!

- Er det noe spesielt som opptar deg for tiden?

- Urettferdighet er noe som alltid har plaget meg. Mulig det er derfor jeg alltid har vært engasjert i bistand og misjon og ønsket å gjøre verden til et bedre sted. Mennesker på flukt fra krig, mennesker som blir forfulgt for sin tro, barn uten tilgang på utdanning og helsetjenester. Vi må bry oss!

- Har du noen forbilder eller noen som særlig har vært til inspirasjon for deg som kristen?

- Jeg beundrer de som engasjerer seg i barne- og ungdomsarbeidet i menighetene. Selv ble jeg en del av en menighet fordi jeg som barn ble invitert med på «Mandagsklubben». Der var det trygge voksne som håndterte både viltre barn og urolige tenåringer. Voksne som ble med på påskeleir i stedet for på hytta, og som brukte sommerferien sin i telt sammen med oss ungdommer.

- Hva liker du å gjøre på fritiden?

- Jeg er glad i Oslo og liker alt byen har av kultur og natur. Jeg har alltid vært glad i å være sammen med mennesker, og har derfor en stor omgangskrets. Så griper jeg alle muligheter til å reise, for det er utrolig mange steder i verden jeg ikke har vært enda – selv om kanskje de aller beste stedene å dra til finnes i den norske fjellheimen?