1hege-sivertsvik
Hege Sivertsvik gleder seg til å lage festival for barna på Visjon.

Gleder seg til UngVisjon

Hege Sivertsvik ser frem til å lede UngVisjon under Frikirkens sommerfestival Visjon, og håper å få med seg mange unge, engasjerte frivillige på laget. – Ta gjerne kontakt hvis du har lyst til å bidra, oppfordrer hun.

På UngVisjon kan barn fra 2-12 år boltre seg i ulike aktiviteter som fotballskole, dans og speiding, for å nevne noe. Dagen starter med morgenmøte i Stavernhallen, deretter går det slag i slag med utendørs- og innendørsaktiviteter. – Vi har hatt et veldig bredt aktivitetstilbud for barna de siste årene, og det skal vi ha i år også. Tilbakemeldingene vi får viser at folk er fornøy med tilbudet, sier Hege Sivertsvik, som skal lede UngVisjon for andre år på rad. Nytt i fjor var tilbudet til «tweeensa» på kveldene, og dette skal videreutvikles i år. Men for at tilbudene skal holde samme bredde og kvalitet, trengs flere hender. I fjor fikk Sivertsvik med seg et helt team av ledere fra Trondheim. – De var en fantastisk gjeng som var lett å spørre, og som tok skikkelig tak. I tillegg var det mange andre dyktige folk fra andre menigheter som var med og bidro til å gjøre festivalen helt topp for barna, sier Sivertsvik.

Felles dugnad

Hun håper mange frivillige melder seg i år også, og har tro på at en dugnad der flere menigheter er representert kan gi gode ringvirkninger også ut over Visjon. – Det kan være med på å bygge en sterkere frikirkeidentitet og generere mye bra ut i menighetene. I tillegg gir det generasjonen av unge et større eierskap til Visjon. Dessuten tenker jeg det er skikkelig bra at barna på Visjon møter ledere som de også møter i hverdagen, sier Sivertsvik. Årets festival legger opp til et variert aktivitetstilbud. – Noen aktiviteter er på plass, men det kan komme endringer. Vi ønsker å nå bredt med tilbudene, derfor er ingen aktiviteter statiske, forteller UngVisjons-lederen, som har fått med seg to hjelpere. – Jeg er så heldig å få hjelp med planleggingen av barne- og ungdomsarbeider Aina Beathe Framnes og Inger Marie Syverstad Hagen, fra henholdsvis Drammen og Greåker frikirker.

Alternativ til «24Hours»

Minifestivalen «24Hours», som har vært en integrert del av UngVisjon i mange år, blir ikke arrangert i år. I stedet arbeider Sivertsvik og teamet med å utvikle et eget, tilsvarende konsept. – «24Hours» er et veldig bra konsept, som mange kan være med på også ellers i året. Vi har sett at på Visjon fungerer det ikke helt optimalt. Dessuten koster det ekstra for deltakerne, som allerede betaler for å delta på UngVisjon. Vi skal i stedet lage et konsept der aktivitetene stort sett er de samme, men uten overnatting og til en billigere penge, forklarer Sivertsvik. Hun forsikrer om at det fortsatt vil være hoppeslott og stabling av bruskasser, samt pølser og is. – Barna skal oppleve at dette blir minst like bra som «24Hours». Arrangementet blir for øvrig den eneste kveldsaktiviteten som krever forhåndspåmelding og betaling. For samtlige aktiviteter på formiddagen gjelder også forhåndspåmelding i Checkin, som vanlig.

Sjekk på forhånd

Temaet for årets Visjon er «HVERdag med Jesus», og dette vil også gjelde for UngVisjon. Det er FriBUs Grethe Bjørnstad Ravneng som har ansvaret for morgenmøtene, som i år er flyttet til Stavernhallen. – Så dette er i gode hender, sier Hege Sivertsvik. Hun anbefaler barn som skal på Visjon å snakke med foreldrene i forkant, for å finne noen aktiviteter de har lyst til å være med på. – Det er lurt å skaffe seg en oversikt i forkant og se hvilke aktiviteter man har lyst til å delta på. Uansett kan dere glede dere! Vi er mange engasjerte ledere som står klare til å møte dere og som ser fram til å bli kjent med dere og vil hjelpe dere med å få nye venner. Velkommen til flotte dager på UngVisjon!