visjon
Tema for årets Visjon er "Hverdag med Jesus", og det vil gjenspeiles både gjennom taler, undervisning og seminar. (Foto: Budbæreren arkiv).

Gleder seg til å tale på Visjon

Hele seks talere står på programmet når sommerens store Frikirkefestival starter onsdag denne uken. Britt Solveig Spilde og Rune Tobiassen er to av dem.

Tema for årets Visjon er «HVERdag med JESUS…i den doble betydningen hver dag med Jesus, og hverdag med Jesus». Britt Solveig Spilde fra Ungdom i Oppdrag taler på Visjon fredag kveld, og forteller til Budbæreren at hun oppdager stadig mer at Jesus ER selve livet. – Han er ikke bare en del av livet når jeg gjør «kristelige» ting, men han er mitt liv i min hverdag hver dag! I hverdag og fest. I glede og sorg. Det betyr at relasjonen til han blir dypere og sterkere med ham som senter for alt. Kampen min står om å slippe han til så jeg kan preges av og følge ham med hode, hjerte og hender, sier hun.

 

Britt Solveig Spilde

Hele liv

Til daglig leder Spilde et arbeid som heter Mission Europe. – Vi er lokalisert i Ungdom i Oppdrag i Skien. Vår visjon er å gi håp til dagens Europa gjennom å mobilisere, trene og sende folk til å pionere og plante menigheter og misjonale fellesskap, sier hun. – I tillegg leder jeg og mannen min en menighetsplanting i Skien. Spilde har ikke vært på Visjon tidligere, så hun gleder seg veldig til å treffe frikirkegjengen der. – Jeg tror Gud vil oppmuntre og kalle oss til hele liv i ham, sier hun.

Frimodighet

Rune Tobiassen er et kjent fjes for de fleste visjonsdeltakere. Han er pastor i Østsida Frikirke, og taler torsdag kveld og søndag formiddag på Visjon. Når Budbæreren spør hva hverdagslivet med Jesus innebærer for ham, vil han ikke røpe for mye av det han tenker å si i talen på Visjon. – Men jeg kan si at jeg kommer til å ha fokus på at vi kan være frimodige som kristne og ikke være flaue over det vi tror på. Vi tror på det mest sannsynlige alternativet. Dessuten er selveste Gud sammen med oss i hverdagen, noe som gir enda større grunn til frimodighet, sier han.

 

rune-tobiassen-
Rune Tobiassen

Ærlige svar

I tillegg til å tale, holder Tobiassen seminaret «Grill en kristen» fredag ettermiddag. – Vi kan møte mange innvendinger mot kristen tro i hverdagen, innvendinger som gjør at vi mister frimodigheten. Her kan deltakerne komme med de utfordrende spørsmålene og så kan vi sammen se på mulige svar. Jeg tror ikke jeg er noe orakel som kan gi svar på alt, men jeg har brukt litt tid på å lytte til de vanligste spørsmålene og ønsker å dele hva jeg har sett. Jeg brukte for eksempel ett år av mitt liv til å se nærmere på om sekulærhumanismen er mer velbegrunnet enn kristen tro, da jeg skrev masteroppgave. Og det jeg har sett, ønsker jeg å dele med andre. Jeg ønsker å gi rom for tvilen og gi ærlige svar på ærlige spørsmål. For meg er det slik at jeg ikke har nok tro til ikke å tro, sier Rune Tobiassen.