frik-festivalen
Ungdommene har god boltreplass i teltleiren på Visjon. (Foto: Budbæreren arkiv).

Gjør klart for tidenes Frik-festival

Hanne Marie Moi er leder for ungdommenes egen festival på Visjon, og hun gleder seg til å treffe ungdommer fra hele landet i Stavern.

Frik-festivalen ønsker alle fra 8. klasse og oppover velkommen til Visjons egen ungdomsfestival. - Vi har et spennende program med ungdomsmøter, vann-, ball- og kampsport-aktiviteter, «Capture the flag», seminarer og stemning i Campspot. Bli med og sov i lavvoleiren sammen med over 200 andre ungdommer, og få venner for livet! Dette blir sommerens høydepunkt, sier leder Hanne Marie Moi. Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, ofte kalt «Laget», kommer og skal holde to seminarer med temaet «Kristen i hverdagen». I tillegg vil Alexis Lundh holde et seminar. Lundh er kjent som leder for nettsiden Heltfri.net, som er en del av Tro & Medier. Nylig tok han over som daglig leder for veiledningssiden guttogjente.no, hvis formål er å tilby unge mennesker veiledning i spørsmål om kropp, følelser, sex og samliv ut fra et kristent livssyn.

Hanne Marie Moi er leder for Frik-festivalen på Visjon

Stavern folkehøyskole stiller med hele seks aktiviteter for VGS-elever: «Stand Up Padling», volleyball, akrobatikk, golf, selvforsvar og improteater. Stand Up Padling innebærer at deltakerne står på vannet og padler rundt i Staverns fine skjærgård. Det er veldig gøy og du får god balansetrening på kjøpet, står det å lese på Visjon sine nettsider. I øvelsen akrobatikk kan deltakerne boltre seg i landets flotteste turnhall, på trampoline, trampett og madrassgrop. På improteateret gjelder det å tenke fort, for her er det improvisasjon, humor og drama som gjelder. For de som har lyst til å prøve seg på golf er det lagt opp til trening på utslag og spill på 9-hulls bane, og på volleyballbanen gis det litt grunnleggende opplæring før deltakerne deles inn i lag. Folkehøyskolens egen lærer i kickboxing, og kampsportens tidligere landslagssjef, lærer bort noen triks fra kampsportens verden under aktiviteten selvforsvar. - Også kan dere glede dere til utrolig morsomme «Tribes-leker» under hele Frik-festivalen, sier Moi. Visjon arrangeres fra 17. – 21. juli på Stavern folkehøyskole.

Påmeldingen til festivalen starter i løpet av onsdag 3. april, og som tidligere år melder man seg på via Checkin