gi-jesus-videre (789x591)
Gi Jesus Videre konferansen fant sted i Kristiansand helgen 22.-24. november. (Foto: Anne-Kristine B. Wiecek).

Gi Jesus videre

Over 300 frivillige og ansatte i Frikirken, deltok på konferansen «Gi Jesus videre» helgen 22.-24. november.

Konferansen hadde vært fullbooket i flere uker da 1300 deltakere fylte Q42 i Kristiansand. Og det ble en utfordrende og lærerik konferanse for oss som fikk være der.

Runar Landro utfordret oss kraftig med å dele sin egen vei frem til å virkelig sette egne barn og barna i menigheten først. Vi fikk også bekreftet at mange av barna som kommer innom våre menigheter, forsvinner ut igjen etter forholdsvis kort tid. De som blir værende er oftest de som har vokst opp i hjem der de har sett mor og/eller far praktisere sin tro i hverdagen.

Studenter sier de synes det er vanskelig å snakke om sin tro med studiekamerater, selv om de ikke nødvendigvis mener at tro er en privatsak. De vet bare ikke hva de skal si.

Vi ble også minnet om at det ikke er oss selv, eller vår egen tro vi skal gi videre, men Jesus.

Fire dager etter konferansen sitter jeg igjen med tre tanker. Jeg er takknemlig og glad for at frikirkeligheten i Norge har barne- og ungdomsorganisasjoner som går foran og viser vei. Vi må lytte til FriBU og de andre organisasjonenes kompetanse, lære av dem og implementere dette i våre menigheter. Gå ikke glipp av alle ressursene du kan finne på FriBUs nettsider.

Vi må begynne å snakke språket til de vi ønsker å nå, før de dukker opp. Om vi ønsker at småbarnsfamilier skal komme til våre menigheter, må det være stellebord, leketepper med trygge leker, og gjerne bleier tilgjengelig. Om mennesker skal kjenne seg hjemme på en Gudstjeneste, må de oppleve at det er forutsigbart og trygt. De trenger å identifisere seg med minst én av de som står foran. Så er det bare å tenke gjennom hva vi ellers må legge til rette for, for å nå andre grupper.

Vi trenger å hjelpe hverandre med enkle, slitesterke trospraksiser i hverdagen, samtidig som vi trenger å fokusere på trosopplæring i alle faser. FriBU har hjulpet oss et langt stykke på vei, gjennom deres verktøy for de ulike fasene barn og unge er i. Om du ikke kjenner igjen dette, vil jeg oppfordre deg til å sjekke ut FriBUs nettsider.

Sammen om å gi Jesus videre!

 

Jarle Skullerud,
Synodeformann