Årets julegave går til Israel

I årets julegaveaksjon samler Frikirken inn penger til våre partnere i Israel, som jobber med å styrke troen hos barn og unge.

Bibelselskapet i Israel (BSI) er en av Frikirkens partnere i landet, og de fokuserer både på evangelisering og på den stadig voksende messianske bevegelsen. 

- Den messianske (Jesustroende, red.anm.) bevegelsen er i sterk vekst, og våre partnere i Israel jobber på ulike vis med å styrke troen hos barn og unge, som er bevegelsens fremtid, sier bistandskonsulent ved Frikirkens hovedkontor, Ingjerd Bandak til Budbæreren. 

BSI har nylig lansert 13 nye produksjoner for barn og ungdom, sånn at familier skal ha ressurser for å lære opp barna i troen på Jesus.

- Noen av disse er oversatt fra utlandet, andre er laget av lokale troende. Ved hjelp av din gave kan BSI dele ut gratis til flere. Hvert produkt koster omkring 50–80 kroner, opplyser Bandak. 

Takknemlig for støtten

- Støtten fra Norge, gjennom Den Evangelisk Lutherske Frikirke, er veldig viktig for oss. Med denne støtten har vi hatt muligheten til å gjøre så mye de siste årene, vi har kunnet produsere og dele bibler med mennesker fra så mange forskjellige bakgrunner, sier Victor Kalisher, generalsekretær i Bibelselskapet i Israel. 

Onsdag 10. november kl.20:00 stiller Victor Kalisher på livesending via Facebook-siden til Frikirken i Norge, der han vil fortelle mer om arbeidet for å nå barn og unge med evangeliet i Israel. Meld deg på Facebook-arrangementet her

Ungdomsleir

Netivah er en organisasjon som jobber med messiansk (Jesustroende) ungdom og unge voksne, og de er også en av Frikirkens samarbeidspartnere.

I februar 2022 skal de ha en ungdomsleir med minimum 250 deltakere i alderen 14–18 år. Det er ungdomsledere i de ulike menighetene som melder på seg selv og ungdommene, sånn at oppfølging i etterkant også er sikret. På leirene kommer ungdommene inn i et stort fellesskap med andre messianske troende, og dette er en uvalig opplevelse for de fleste.

- Det legges opp til masse gøy og ulike aktiviterer. I tillegg blir det god undervisning og smågrupper, der man kan snakke om det man har lært, og om hvordan det påvirker ens eget liv, sier Bandak. 

Julegaveaksjonen er blitt en fast årlig tradisjon i Frikirken, og i fjor ble det samlet inn over 345.000 kroner til flyktninger i Mali.