james-coleman-unsplash
Tilsynsmennene ber nå alle eldsteråd anbefale nattverdfeiring i hjemmene, uavhengig av hvordan dette praktiseres i menigheten til vanlig. (Illustrasjonsfoto: Unsplash).

Anbefaler nattverd hjemme

Tilsynsmennene har laget en veiledning og forslag til liturgi, hvor de oppmuntrer par, familier og enslige til å feire nattverd hjemme.

"På bakgrunn av den nåværende situasjonen, håper vi alle eldsteråd anbefaler nattverdfeiring i hjemmene, uavhengig av hvordan dette praktiseres i menigheten til vanlig", sier tilsynsmennene i en felles uttalelse sendt til alle menigheter gjennom Menighetsposten i dag.

Tilsynsmennene ønsker å oppmuntre og gi frimodighet til å feire nattverd hjemme, enten husstanden består av én person, et par eller en familie.

De skriver: "I Frikirkens målplan settes det et tydelig fokus på å være kirke i hjemmet. Tro på hjemmebane er blitt svært viktig for oss, og i disse tider ser vi også hvor viktig det er når samfunnet rammes. Nattverdfeiring er en viktig del av det kristne fellesskapet, og vi ønsker at nattverden skal feires regelmessig."

Les veiledningen fra tilsynsmennene og forslag til liturgi på Frikirkens hjemmeside.