5-pepperkakedeig

8.desember- aktivitetskalender

I mange år har vi hatt aktivitetskalender her hjemme. Alle de koselige førjulsaktivitetene blir skrevet på lapper, sånn som pepperkakebaking. I år ville jeg gjerne prøve en ny aktivitet: pakke inn gaver og gi til Frelsesarmeen.Etter å ha sett i mediene hvor mange som er ensomme og fattige her i landet vårt, tror jeg vi kommer til å fokusere mer på mennesker rundt oss i neste aktivitetskalender. Noen som har tips?

I mange år har vi hatt aktivitetskalender her hjemme. Alle de koselige førjulsaktivitetene blir skrevet på lapper, sånn som pepperkakebaking, lage julegaver, kjøpe julegaver, lage julepynt og snop, juleavslutninger, spillekvelder og vasking til jul. ( Det siste ikke så populært..) Innimellom blir det plass til en kino el besøk i svømmehallen, og vi drar på besøk eller har besøk av venner her hjemme.

Hver morgen trekker Lydia dagens lapp, og gleder seg til hva vi skal gjøre sammen denne dagen. Noen synes kanskje en Aktivitetskalender virker for strevsom, men det er bare  de vanlige aktivitetene som vi skulle ha gjort før jul, som er satt i system. Ønsket er å ha en god førjulstid uten stress, og uten så mange gaver. Erfaringen min er at jentene har blitt skuffet over smågavene som av og til blirputtet innimellom.

I år ville jeg gjerne prøve en ny aktivitet: pakke inn gaver og gi til Frelsesarmeen. I begynnelsen var ikke Lydia særlig fornøyd med oppgaven, men etter at vi hadde snakket om hvordan en del barn i Norge ikke gleder seg til Jul, var hun ikke vanskelig å få med! Leker, spill og klær ble pakket inn, og Lydia passet godt på at både gutter og jenter skulle få gaver, og de ble merket med kjønn og alder. Til vanlig er Lydia flink til å gi bort leker og klær som hun har brukt,men vi var enige om at disse gavene skulle være nye og ubrukte. Vi fikk en veldig god prat om det å glede andre, og ble enige om at dette måtte bli en fast aktivitet.

Etter å ha sett i mediene hvor mange som er ensomme og fattige her i landet vårt, tror jeg vi kommer til å fokusere mer på mennesker rundt oss i neste aktivitetskalender. Noen som har tips til hva vi kan gjøre??

Julehilsen fra Heidi Skullerud