St.nikolausFerapontov

6.desember

Visste du at 6. desember er St. Nikolas-dag? Hver dag i desember kan du finne tips og hjelp til en alternativ adventskalender på denne nettsiden, en "tro i hjemmet"- kalender. Vi ønsker på en enkel måte å gi hjelp til å bringe julebudskapet inn i adventstiden.

Visste du at 6. desember er St. Nikolas- dagen?

St. Nikolas- dagen er en viktig dag i mange katolske land. Denne dagen marker nemlig starten på julemarkeringen. St. Nikolas er alltid avbildet med langt skjegg og biskopklær. Han er barnas helgen, og han er forbundet med skikken å gi gaver til barn i jula. Foreldrene til Nikolas var kjempe rike, men de døde under en epidemi. Nikolas brukte arven sin til å hjelpe trengende, syke og lidende. Nikolas brukte livet sitt til å tjene Gud og han ble biskop av Myra i ung alder. Han ble kjent for sin sjenerøsitet for dem i nød, sin kjærlighet til barn, og hans bekymring for sjøfolk og skip.

Nikolas levde til han var en gammel mann, og av den grunn ser han alltid gammel ut på illustrasjoner, og har gjerne hvitt skjegg og rød biskopdrakt. Den røde julenissen som vi kjenner så godt i dag, har fått inspirasjon fra St.Nicholas!

St. Nikolas er først og fremst som kjent som giveren av gode gaver. Han hjalp de fattige og var en sann venn i nøden!

Bønn "Kjære Gud hjelp oss til å dele av våre gaver og gi til de som trenger det."