adventskrans

4.desember: Jan Rettedal har kastet seg på en bølge...

4.desember er det Jan Rettedal som åpner hjerteluka.

Jeg har hevet meg på en ny bølge. Endelig kom den. Jeg har ventet på den lenge. Den er ikke stor ennå, men den er voksende og det er bra kraft i den. Det kjenner jeg. Jeg rir ikke hvilken som helst bølge. Med årene har jeg blitt ganske kresen på hvilken jeg velger å satse på. Som en surfer ligger jeg på brettet der ute og padler meg forsiktig innover med hendene mens jeg følger nøye med – helt til en lovende bølge bygger seg opp.

Slik det skjedde på forsommeren. Da kom den. Disippelbølgen. Bølgen som sier at det å tro på Jesus betyr å følge ham, at troen sitter like mye i beina og hendene som i hodet.

Disippelbølgen. Den går jeg for. Den anbefaler jeg. Det er en tvers igjennom sunn bølge. Mange andre bølger er «døgnfluer» som bare gir gode opplevelser, men som ikke skaper sann etterfølgelse og som ikke bygger kristen karakter. Men disippelbølgen gjør. Derfor håper jeg at den varer lenge og at riktig mange hiver seg på den. Og ikke bare ungdommer, for det er en bølge som passer for alle aldersgrupper, for alle livsfaser. Det er en Jesusbølge.

Tre ferske bøker om disippelskap som kan anbefales:

·      Radikal(Få troen tilbake på rett spor) av David Platt, Lunde Forlag (2011)

·      Den kristne ateisten(Å tro på Gud, men leve som om Han ikke eksisterer) av Craig Groeschel, Hermon Forlag (2011)

·      Lang lydighet(Disippelliv i en øyeblikkskultur) av Eugene H. Peterson, Luther Forlag (2010)