julekrybbe-foto-Veslemoy-Auberg- (3721x1989)

3.desember

3.desember: I dag er det Maria som får vår oppmerksomhet.

Foto : Veslemøy Strømsbo Auberg

Ettertanke

Gud sendte engelen til Nasaret i Galilea med en beskjed til Maria. Maria var forlovet med Josef, men de hadde ikke giftet seg enda. Maria ble overrasket og redd, men engelen sa "ikke være redd, du er veldig viktig for Gud. Du skal bli gravid og føde en sønn". Maria forstod ikke hvordan dette var mulig, engelen svarte "for Gud er alt mulig".

Maria skulle bli mor til Jesus, verdens håp, verdens lys! Jeg tror Maria forstod at Gud vet best, og når han valgte ut henne, så var det sånn det skulle være. Men, Maria var bare ei vanlig jente og hun håpet at Josef kom til å forstå dette og jeg tror at hun håpet på at hun ville klare å følge Guds plan. Maria hadde tiltro til Guds plan, selv om hun ikke forstod planen.

Tenkt at Maria klarte å ha tiltro til Guds plan, selv om hun ikke forstod den! Hun lot Gud bruke henne til å sende oss verdens lys og håp! Gud ønsker å lyse opp våre liv, og at vi skal følge hans lys. Gud sendte sønnen sin ned til oss for at vi skal få leve sammen med han i evigheten! Han sendte seg selv ned til oss, for å gi oss håp!

Gud har planer for oss også! Det er ikke alltid like lett å se og forstå Guds plan, vi trenger hjelp til å følge hans lys. Gjennom, bønn, samtale, lovsang og å lese Guds ord kan det bli enklere. Han er verdens håp, verdens lys!

Bønn: Kjære Gud hjelp oss til å leve i ditt lys.