12019-jul-banner-forside-small (1344x879)
Julegaveaksjonen 2019 går til mat til hjemløse i Japan. (Foto: Utsnitt av banner fra innsamlingsaksjonen).

260 000 til julegaveaksjonen

Frikirkens julegaveaksjon har så langt samlet inn mer enn 260 000 kroner. Gaven går til mat til hjemløse i Japan, som deles ut av Frikirkens utsendinger.

- Jeg er overveldet og full av takknemlighet til både menigheter og privatpersoner over givergleden, sier misjonsleder Terje Bjørkås til Budbæreren. 

To ganger i måneden er Frikirkens utsendinger i Japan med på å gi mat og fortelle om Jesus til hjemløse i sentrum av Nagoya. En halv time før oppstart står det allerede 50 – 60 menn og kvinner i kø. Utsendingene hilser på hver enkelt og ønsker at de skal føle seg sett og verdsatt.

Flere bor i pappesker under broer, mens andre bor på ulike stedet i byen, men trenger praktisk hjelp av ulike grunner. Opplegget starter med en halv times gudstjeneste. Andre samling i måneden feires alle månedens bursdager, og bursdagsbarna får komme fram og bli velsignet. Når det feires bursdager, får også alle en muffins hver, forteller utsendingene, som ønsker å gi mat for kroppen, men også mer enn det – de ønsker å gi mat for sjelen, og et godt fellesskap. Så deles det ut mat. Alle får hver sin boks med rykende ferdigmiddag. For et par år siden begynte de også å dele ut julegaver til de hjemløse – for eksempel varme klær.

Les mer om julegaveaksjonen på Frikirkens hjemmeside, og se hvordan du kan bidra for å hjelpe.