lucia

13.desember

Luciadagen er idag. Vi ønsker på en enkel måte å gi hjelp til å bringe julebudskapet inn i adventstiden.

Visste du at?

I dag er det Luciadagen, kanskje har dere hatt Luciafeiring på skolen/barnehagen i dag? Eller kanskje dere har minner fra Luciadagen da barna var mindre og strålte med lys, glitter, stjernehatter og hviteklær!

Historien om Santa Lucia

Lucia levde på 300 tallet, det var ikke enkelt å være kristen på den tiden. Kristne ble påført mye lidelser, og mange ble drept. Derfor var det mange kristne som måtte gjemme seg for å ikke bli skadet og drept.

Lucia sin pappa var død, mammaen var veldig syk og familien var veldig rik. Lucia levde i luksus og overflod. Likevel risikerte Lucia livet sitt hver eneste kveld for å bringe mat og oppmuntring til dem som sultet og led. Moren til Lucia bestemte at Lucia skulle gifte seg, for hun ville være sikker på at Lucia skulle få fortsette å leve livet i luksus.

Lucia ønsket noe annet. Jesus hadde jo sagt at man skulle følge ham og at man skulle ta vare på menneskene rundt seg. "Vær god", det var det Lucia ønsket! Hun ville ikke være rik, hun ville heller gi bort alt til de som trengte det. Men, moren ville ikke høre på henne. Lucia ba om at moren måtte forstå det. Da skjedde det et under, moren bli frisk og hun forstod at kristendommen var sann og Lucia skulle få lov til å tjene dem som hadde det vondt. Bryllupet ble avlyst, Lucia ble glad!

Men, mannen hun skulle gifte seg med ble ikke glad, og han fortalte soldatene at Lucia var kristen. Det endte med at Lucia ble martyr. Men, hun fortsatte å leve i hjertene til alle dem hun hadde hjulpet, og alle dem som hørte om henne. Ryktet om gode Lucia spredte seg, og hennes mot, trofasthet og barmhjertighet blir feiret den 13. desember hvert eneste år!           

Utfordring:

Hva med å invitere noen hjem på Lussekatter i kveld? Oppskrift her

Bønn Kjære Gud vi takker deg for at du gir mennesker mot til å dele din kjærlighet