7-loft
Kany (14) flyktet med familien fra Kongo, og bor nå i en flyktningleir der de har tilgang til rent vann. (Foto: Kirkens Nødhjelp).

- Fasteaksjonen redder liv

Årets Fasteaksjon arrangeres 18.-20. mars. Pengene som samles inn skal sørge for livsviktig, rent vann til mennesker i utsatte områder.

- Pengene vi får inn gjennom Fasteaksjonen gir oss en økonomisk muskel som gjør det mulig for oss å reagere raskt når en krise oppstår og støtten fra det norske folk gjør at vi kan handle raskt og redde flere liv, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Folk på flukt fra Boko Haram og Kongo er blant de som akkurat nå drar nytte av pengene fra fjorårets Fasteaksjon. 14-årige Kany (bildet) flyktet med familien fra Kongo. Nå bor de i et telt i en flyktningleir. - Under flukten hadde vi ikke vann. Vi klarte til slutt å finne noe, men det var skittent, forteller Kany. Nå har hun og familien tilgang til rent vann bare ett minutt fra teltet hvor de bor. Les mer om årets Fasteaksjon på Kirkens Nødhjelps hjemmeside.