efce9ca3-5e58-40fc-8953-fb40fff22a90.jpg

Vant Rødøy kulturpris

Leder av Frikirkens speiderkorps (FSK) Fritjof Strøm er vinner av Rødøyprisen 2016. - Dette betyr at arbeidet FriBU og FSK gjør blir sett ut over kirken, sier Strøm til Budbæreren. Bildet er fra sommerens Visjonsfestival i Stavern.

Den glade vinneren forteller at speiderarbeidet har vært 18 år med glede, mye bålkos og flotte turer som FriBU har muliggjort for dem som bor langt der nord. - Vi har fått være med å delta i det store felleskapet som FSK er, fått besøk av Korpsstyret flere ganger og mottatt hjelp og støtte når vi trengte det. Vi er frivillige arbeidere i den store verden, og på den plassen «Far» har tildelt oss, sier Fritjof Strøm.

Det er Rødøy kulturstyre som utlyser og innstiller kandidat til prisen, og i begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at «Fritjof både er motor, aksling og hjul i speiderarbeidet på Gjerøy, og et unikum til å skaffe midler til deltakelse i aktiviteter også på krets- og riksnivå». Kulturprisen utgjør et diplom og en pengegave på fem tusen kroner.