Sjefsblogg

#torsdagerisvart

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
23. november 2017

Julegater åpnes, lys tennes, det er advent og snart jul. Men det finnes dessverre mange mørke kroker blant alle lysene, også i adventstiden. I vinter velger jeg derfor å kle meg i svart på torsdager, sammen med mange andre kirkeledere i Norge.

Barna- vårt felles ansvar

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
17. oktober 2017

Et afrikansk ordtak sier; “It takes a village to raise a child.”
Jeg tror dette er en sannhet vi må minne hverandre på. Det betyr også at det «samfunnet» våre barn vokser opp i, vil forme hvem de blir. Derfor må vi bruke tid og ressurser på å skape gode fellesskap for den oppvoksende generasjon. Det kan ikke bare være foreldrene og barnepastorens ansvar, det er hele kirkens ansvar!

Kallet fra Midtøsten

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
12. mai 2017

Jarle Skullerud har vært i Midtøsten, i hvilket land kan vi ikke spesifisere av sikkerhetsmessige grunner. Han traff mennesker som møter Isa, Jesus og det har gitt Skullerud en del tanker han vil dele med deg.

- Vi må sende ut de rette signaler?

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
24. april 2017

I en lederartikkel i Dagen skriver Vebjørn Selbekk hvorfor han ikke gir til tiggere. Her skriver han også hvorfor vi må sende mindreårige asylsøkere hjem igjen. Det er viktig å sende de rette signalene, sier Selbekk. Men jeg kan ikke se at Bibelen støtter opp om tanken på at det er viktigere å sende de rette signalene, enn å hjelpe mennesker i nød, der de er.

Lykke eller beruselse ?

Av Jarle Skulerud i Sjefsblogg
24. mars 2017

Så ble det endelig førsteplass i år. Norge klatret seg opp fra den sure fjerdeplassen og helt til topps i konkurransen om å være landet med de lykkeligste innbyggerne. La meg raskt si at jeg er svært takknemlig for å få være blant dem som bor i Norge. Vi har mye å takke for og mye å være stolte av, skriver Synodeformann Jarle Skullerud i bloggen.

Den rette faste

Av Jarle Skullerud i Sjefsblogg
2. mars 2017

Faste har fått flere nye uttrykk i vår tid. Jeg registrerer at flere og flere faster fra TV-underholdning, fra Facebook og andre sosiale medier. Selv om den Bibelske faste handlet om å holde seg borte fra mat, tror jeg det i vår tid kan være både nødvendig og forfriskende også å velge bort noen av de tingene som vi fyller livet vårt med.