1kart-mali

En av de kristne i Mali er drept

Mange i Frikirken kjenner den kristne mannen Muusa Iisaa Bari som ble skutt og drept onsdag. Han var ute og kjørte motorsykkelen sin da motorsykler med seks menn kom og avfyrte flere skuddsalver mot ham. Det er med stor sorg vi mottar denne nyheten.

Frikirken samarbeider med NMS i Mali i misjonsarbeidet i MELM. NMSs representant Ingvald Frøyen har skrevet et minneord som nå sendes ut på vegne av Frikirken og NMS.

Minneord

Onsdag 16.november klokka 12.15 ble vår gode venn Muusa Iisaa Bari skutt og drept i hjemlandsbyen sin. Han var ute og kjørte motorsykkelen sin da motorsykler med seks menn kom og avfyrte flere skuddsalver mot ham. Han døde momentant på stedet og overfallsmennene forsvant like fort som de kom.
Vi vet ikke hvem som drepte ham eller hvorfor, men det er flere jihadistgrupper og banditter i området som terroriserer lokalbefolkningen og som i særdeleshet er ute etter folk som jobber for eller med myndighetene. Mussa var nær venn av ordføreren og dette kan være en grunn til at han ble likvidert. Noe sikkert svar vil vi aldri få.
Mussa tilhørte den lokale menigheten vår og etterlater seg kone og mange barn. Vi ber om at dere husker på dem i bønn og også de andre fulanikristne som nå er i dyp sorg og kjenner på frykt. Mussa ble begravd samme dag av storfamilien sin i hjemlandsbyen, så vi fikk ikke vært tilstede der, men noen av våre folk reiste umiddelbart opp for å delta i sorgen og være til støtte.  I bønn har vi overgitt Muusa i Guds hender.
Vi lyser fred over hans minne.

Ingvald Andersen Frøyen
NMS- Misjonær i Mali
Mali / 17.november 2016